Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα 2020: Ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη

Κοινοποίηση

Χριστούγεννα 2020: Ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσουν τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς ο καιρό θα είναι ιδιαίτερα καλός για την εποχή ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αγγίζοντας ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχεδόν καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και 20 βαθμούς Κελσίου αν και χειμώνας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τα Χριστούγεννα αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά καθώς και στη Θράκη, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μόνο αραιές νεφώσεις με ηλιοφάνεια.

Ζεστά και τα προηγούμενα έτη τα Χριστούγεννα

ΚΑΙΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έτη 2010, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017 και 2019 η ημέρα των Χριστουγέννων κύλησε με καλές καιρικές συνθήκες, ενώ το 2010 ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή για την εποχή ημέρα (πχ 25 βαθμοί στην Κρήτη) η οποία μάλιστα συνδυάστηκε με έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, γεγονός αρκετά σπάνιο. Σχετικά ζεστός και βροχερός ήταν ο καιρός το 2013, ενώ το 2011 και 2018 το σκηνικό του καιρού ήταν αμιγώς χειμερινό.

Χριστούγεννα 2020: Ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη

Κατά το τέλος του Δεκεμβρίου ωστόσο, αρκετά συχνά, ο καιρός παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές και εκδηλώνονται κακοκαιρίες.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και το διήμερο Σάββατο 26/12 – Κυριακή 27/12, σύμφωνα πάντα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για την υπόλοιπες ημέρες, αλλά και για τα Χριστούγεννα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές

της.

ΠΕΜΠΤΗ 24-12-2020

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση και στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2020 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα