Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χτένισαν την Ξάνθη και τον βρήκαν τελικά κρεμασμένο

Κοινοποίηση

Χτένισαν την Ξάνθη και τον βρήκαν τελικά κρεμασμένο

Λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση του άτυχου άνδρα που εντοπίστηκε κρεμασμένος σε αγροτική έκταση κοντά στο Κουτσό, στην Ξάνθη, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ο άτυχος άνδρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το Σάββατο με αποτέλεσμα οι συγγενείς του να τον αναζητούν και να σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του.

Στην έρευνα συμμετείχε ομάδα του Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και Κομοτηνής, με την συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου Κ-9.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη του άτυχου άνδρα χάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (5 Δεκεμβρίου) κινητοποιώντας το τοπικό Αστυνομικό τμήμα για τον εντοπισμό του, όπου μετά από σχετικό αίτημα του Α.Τ. Αβδήρων του Ν. Ξάνθης και με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, στην επιχείρηση συμμετείχε εξειδικευμένη ομάδα Έρευνας και Διάσωσης αποτελούμενη από 8 Μέλη Εθελοντών του Σώματος Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και Κομοτηνής, πλήρως εξοπλισμένη με ειδικά φορεία, φαρμακεία, απινιδιστή, το Διασωστικό όχημα (4χ4) του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και την Κινητή Μονάδα του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής, ενώ στις έρευνες συνέδραμε σημαντικά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Κ-9 μαζί με την Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ένα μεγάλο κομμάτι του κάμπου της Ξάνθης, όπου είχε εντοπιστεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του άτυχου άνδρα.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα ολοκληρώθηκε χωρίς αίσιο τέλος καθώς ο ίδιος εντοπίστηκε τελικά νεκρός, κρεμασμένος με ένα σκοινί, το απόγευμα της Κυριακής.

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας έχει απομακρυνθεί, ενώ η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

“Τα στελέχη και οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των δύο Περιφερειακών Τμημάτων εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη και συμπαράσταση τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος και όλη την τοπική κοινωνία” σημειώνει ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού του άτυχου άνδρα:

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα