Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Υπόθεση κατασκοπείας: Έρευνες και στη Θράκη για “συνεργούς”

Κοινοποίηση

Υπόθεση κατασκοπείας: Έρευνες και στη Θράκη για συνεργούς

Στην Θράκη έχουν επεκταθεί πλέον οι έρευνες της ΕΥΠ για τον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, οποίος αποδείχθηκε πως είναι πράκτορας τον τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών και είχε στρατολογήσει τουλάχιστον ένα άτομο, προκειμένου να παρακολουθεί τις κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΕΥΠ έχει σοβαρές ενδείξεις στα χέρια της για ακόμα ένα δίκτυο που φέρεται να είχε δημιουργήσει ο 35χρονος Έλληνας, Μουσουλμάνος το θρήσκευμα, στην περιοχή της Θράκης, καθώς την τελευταία δεκαετία είχε αναπτύξει έντονη δράση στην περιοχή, προωθώντας αποσχιστικά δόγματα προφανώς καθ’ υπαγόρευση των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Για το λόγο αυτό ο 35χρονος τα τελευταία 8 χρόνια είχε μπει στο «στόχαστρο» των Ελληνικών Αρχών και κυρίως της ΕΥΠ. Άλλωστε πλέον ερευνάται με σοβαρότητα και κάθε μυστικότητα το ενδεχόμενο, ο υπάλληλος του τουρκικού Προξενείου να έχει δημιουργήσει ολόκληρο δίκτυο, τόσο στην Θράκη, όσο και στην Ρόδο και ποια είναι η κατάλληλη στιγμή, έπειτα από την σύλληψη του, να ξηλωθεί ολόκληρο το υπόγειο σύστημα κατασκοπείας σε βάρος της Ελλάδας.

Όταν πια εγκαταστάθηκε στην Ρόδο ως Γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου και μάλιστα ως δεξί χέρι και μεταφραστής στα Ελληνικά του Τούρκου Προξένου, η παρακολούθηση του έγινε πιο στενή, έπειτα μάλιστα από την κρίση που ξέσπασε στο Αιγαίο με τα τερτίπια της Αγκύρας και του «σουλτάνου» Ερντογάν.

Από αυτές τις παρακολουθήσεις προέκυψε η στρατολόγηση του επίσης Μουσουλμάνου της Θράκης 54 ετών, όποιος ήταν μάγειρας στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σφόδρα πιθανό οι φωτογραφίες που είδαν το φως τις δημοσιότητας το καλοκαίρι σε ξένα μέσα αρχικά και μετά σε τουρκικές εφημερίδες, όπου απεικονίζονται Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται με το πλοίο τις γραμμής στο Καστελόριζο, να έφτασαν στις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, μέσω των δυο συγκεκριμένων ανθρώπων που συνελήφθησαν από την Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ρόδου.

Ο 54χρονος μάγειρας, στην ομολογία του είπε στους Έλληνες αστυνομικούς πως ο γραμματέας του Προξενείου του είχε ζητήσει στ’ όνομα της αγαπημένης τους πατρίδας, εν προκειμένω της Τουρκίας, να φωτογραφίζει ελληνικά πλοία εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσεις, κινήσεις ελληνικών στρατευμάτων τόσο στο Καστελόριζο όσο και στην Ρόδο αλλά και οχυρωματικά έργα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από τις συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ, διαπιστώνεται η στενή επαφή των δύο ανδρών, καθώς τα περισσότερα τηλεφωνήματα που αντάλλασσαν δεν πρόδιδαν κάτι παράνομο. Αντιθέτως μιλούσαν για το πότε θα συναντηθούν και πότε ο 54χρονος θα βρίσκεται στην Ρόδο, λόγω των ταξιδιών που πραγματοποιούσε.

Οι συναντήσεις τους για την παράδοση του υλικού που είχε συλλέξει ο 54χρονος μάγειρας, γίνονταν κοντά στην περιοχή του ενυδρείου της Ρόδου σε καφετέρια, όπου μάλιστα όταν συναντιούνταν έκλειναν τα κινητά τους τηλέφωνα ή τα άφηναν στα αυτοκίνητα τους προκειμένου να αποφεύγουν την ηλεκτρονική παρακολούθηση. Αυτό δείχνει αν μη τι άλλο μια εκπαίδευση από την πλευρά του 35χρονου υπαλλήλου του προξενείου.

Όσο για την επίσημη ανακοίνωση αυτής της σοβαρής υπόθεσης Εθνικής Ασφάλειας, στέλεχος της Λ. Κατεχάκη είπε στο Newsit.gr πως έγινε προκειμένου να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πως οι υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας έχουν γνώση για το τι γίνεται στην Ελλάδα και τι κινήσεις κάνει στο εσωτερικό τις χώρας μας ο γείτονας, εν προκειμένω η Τουρκία.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα