Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Δεν κλείνει το Τελωνείο στην Ξάνθη – Ενημέρωση από την ΑΑΔΕ

Κοινοποίηση

Δεν κλείνει το Τελωνείο στην Ξάνθη – Ενημέρωση από την ΑΑΔΕ

Ανοιχτό θα παραμείνει το Τελωνείο στην Ξάνθη σύμφωνα με έγγραφο  – απάντησης της ΑΑΔΕ σε ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. 

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν κάποιες έντονες φήμες σχετικά με την τύχη του Τελωνείου της Ξάνθης, το οποίο ήθελαν το Υπ. Οικονομικών να βάζει λουκέτο στην τοπική υπηρεσία, ωστόσο όπως αναφέρει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης η λακωνική απάντηση της ΑΑΔΕ αφήνει κενά σχετικά με τα υπόλοιπα ερωτήματα που είχαν τεθεί από πλευράς του βουλευτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αρ. πρωτ.: 2751/16.12.2020 και με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Τελωνείου Ξάνθης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω του Υπουργείου Οικονομικών σε μια λακωνική απάντηση μας ενημέρωσε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά της τύχης του Τελωνείου Ξάνθης παραμένουν, μιας και η ΑΑΔΕ δεν αναφέρθηκε στον λόγο που απέστειλε το έγγραφο σχετικά με την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της λειτουργίας πολλών Τελωνείων, μέσα σε αυτά και του Τελωνείου Ξάνθης.

Από την πλευρά μας, ελπίζουμε ότι η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών συμμερίζονται την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Τελωνείου Ξάνθης, ειδικά, τώρα, με την αύξηση του όγκου εργασιών του, λόγω της αναβάθμισης του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγους και ενόψει της ολοκλήρωσης του Κάθετου Άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας.

Επισυνάπτεται και η απάντηση:

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου»

ΣΧΕΤ.: Η με Α.Π.:2751/16-12-2020 ερώτηση

Σε απάντηση της εν θέματι ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΤΙΔΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα