Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επέστρεψαν τα βιομηχανικά είδη στο παζάρι της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Επέστρεψαν τα βιομηχανικά είδη στο παζάρι της Ξάνθης

Σε σχεδόν “κανονικούς” ρυθμούς μπήκε από το Σάββατο 23/01 το παζάρι της Ξάνθης με τους μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών να επιστρέφουν με τους πάγκους τους. 

Ρούχα, παπούτσια, οικιακά είδη, μικροσυσκευές και διάφορα άλλα προϊόντα που είχαν “εξαφανιστεί” από τον χώρο της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, επέστρεψαν, με τους πωλητές να μετρούν ωστόσο τις πληγές τους από τα απανωτά lockdown που έχει υποστεί ο κλάδος τους. 

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από το πρωί του Σαββάτου, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται μια σειρά από βιομηχανικά είδη και να επισκέπτονται και τη λαϊκή με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. 

Επέστρεψαν τα βιομηχανικά είδη στο παζάρι της Ξάνθης

“Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 3060/15-01-2021 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 89/16-01-2021/τ.Β΄) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00», θεσπίζονται συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν την λειτουργία των λαϊκών αγορών” σημειώνει ο Δήμος Ξάνθης σε σχετική ανακοίνωσή του για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο παζάρι. 

“Σύμφωνα με τα ανωτέρω και την με αριθμ. 43/1318/21-01-2021 απόφαση Δημάρχου Ξάνθης, η υπαίθρια λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης θα λειτουργήσει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 με τους εξής όρους:

Πενήντα τοις εκατό (50%) των κλάδων των παραγωγών/εμπόρων με πέντε (5) μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων.

Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 της ανωτέρω Κ.Υ.Α., και υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ενημερώνουμε τους πωλητές λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά του Δήμου Ξάνθης, ότι ανάλογα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης (www.cityofxanthi.gr), σχετική ανακοίνωση με τα μέτρα που θα ισχύουν και τα ονόματα των πωλητών που θα δραστηριοποιούνται” καταλήγει η ίδια ανακοίνωση. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα