Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΠΕΚΑ: Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

Κοινοποίηση

Επίδομα παιδιού Α21 – ΟΠΕΚΑ: Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις


ΟΠΕΚΑ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21:
Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 είναι σε λειτουργία για την υποβολή αίτησης για το Επίδομα παιδιού για το έτος 2020.

Στην επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού Α21, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2020 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ για το Επίδομα παιδιού Α21 μπορούν να υποβάλουν την σχετική αίτηση (στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou) μέχρι 15 Ιανουαρίου 2021. 

Μετά τις 15/01/2021 η ηλεκτρονική πλατφόρμα  για την υποβολή αίτηση Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή αίτησης για το έτος 2020.

H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. 

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές. 

Δικαιούσθε επίδομα παιδιού από τον επόμενο μήνα της γέννησης του και μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Επίδομα Παιδιού μπορούν να επισκεφθούν την σχετική σελίδα του ΟΠΕΚΑ στη διεύθυνση εδώ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα