Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γουχάν: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους για τον εορτασμό του νέου έτους

Κοινοποίηση

Γουχάν: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους για τον εορτασμό του νέου έτους

Η πόλη που έγινε το επίκεντρο του ξεσπάσματος της πανδημίας, πριν από έναν χρόνο, η κινεζική πόλη Γουχάν, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιόρτασε με τον πιο λαμπερό τρόπο την έλευση του νέου έτους. 

Καθώς το τελευταίο κρούσμα ανακοινώθηκε επίσημα τον Μάιο του 2020, χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους της πόλης για να γιορτάσουν το νέο έτος, να αγκαλιαστούν, να φιληθούν έστω και πάνω από μάσκες και να πετάξουν τα μπαλόνια τους στον ουρανό. 

Η Γουχάν τέθηκε σε αυστηρό lockdown από το τέλος Ιανουαρίου 2020 έως τις αρχές Απριλίου και κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο και να νικήσει τον ιό.

Οπότε οι κάτοικοι της πόλης τήρησαν το έθιμο και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το τελωνείο, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. 

Όταν το παλιό ρολόι του κτιρίου έδειξε μεσάνυχτα, οι συγκεντρωμένοι άφησαν τα μπαλόνια τους στον ουρανό και αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.

Βέβαια οι χρήστες του twitter έσπευσαν να σχολιάσουν τις εικόνες συνωστισμού ότι ενώ ο πλανήτης γιορτάζει την Πρωτοχρονιά από την ασφάλεια και τον περιορισμό του σπιτιού του, οι κάτοικοι της Γουχάν είναι οι μόνοι που μπορούν να γιορτάσουν ελεύθερα.

enikos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα