Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Lockdown: Τι θα ανοίξει τον Ιανουάριο – Πότε θα λειτουργήσουν καφέ, μπαρ

Κοινοποίηση

Lockdown: Τι θα ανοίξει τον Ιανουάριο - Πότε θα λειτουργήσουν καφέ, μπαρ


Lockdown: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση υπό την αίρεση πάντα την πορείας των επιδημιολογικών δεδομένων από την κίνηση αυτών των ημερών

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε σταδιακή άρση του lockdown από τον Ιανουάριο σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η κυβέρνηση έχει στόχο το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου και αυτό θα αποτελέσει την επανεκκίνηση της κοινωνίας.

Στις 11 ή στις 18 Ιανουαρίου θα ανοίξει μερικώς η αγορά καθώς θα ξεκινήσουν τα ψώνια από τους καταναλωτές μέσα από τον κατάστημα. 

Μάλιστα θα γίνει προσπάθεια αυτό να συμβεί στις 11 Ιανουαρίου ώστε να συμπέσει με την έναρξη των εκπτώσεων. Ο τρόπος θα είναι απλός. Θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε στο κατάστημα, θα δοκιμάζουμε και θα πληρώνουμε.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ληφθεί απόφαση για τις μετακινήσει από νομό σε νομό καθώς στην κυβέρνηση θέλουν να υπάρχει δυο εβδομάδες περιθώριο από το άνοιγμα των σχολείων ώστε να δουν τα αποτελέσματα.

Για την υπόλοιπη αγορά τώρα και κυρίως την εστίαση, δηλαδή οι καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια αλλά και τα θεάματα όπως τα θέατρα και τα σινεμά οι πρώτες πληροφορίες λένε πως πάνε από το τέλος Φεβρουαρίου και μετά.

Και αυτό γιατί να ανοίξουν θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων κάτι που δεν πρόκειται να έχει συμβεί μέχρι το Μάρτιο τουλάχιστον.

Όλα τα παραπάνω βέβαια θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν από την κίνηση αυτών των ημερών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά) αφού από την πορεία του κορονοϊού θα παρθούν αποφάσεις για κοινωνικό και οικονομικό “άνοιγμα”.

typosthes.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα