Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: «Πάγωσαν» οι έμποροι – Τι θα γίνει με τις παραγγελίες click away

Κοινοποίηση

Ξάνθη: «Πάγωσαν» οι έμποροι - Τι θα γίνει με τις παραγγελίες click away

Στα «κρύα του λουτρού» έμεινε για ακόμη μια φορά ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ξάνθη – όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα – στο άκουσμα της είδησης επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων υπό τη μορφή lockdown αλλά και στην αιφνίδια κατάργηση του click away. 

Μάλιστα, πριν από μερικές μόλις ημέρες είχε διαρρεύσει σενάριο για τη μεταφορά από το στάδιο του click away στο click in shop και αρκετοί επιχειρηματίες προετοιμάζονταν ήδη για κάτι τέτοιο, ενώ μόλις λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί το νέο lockdown ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με ζώνες. 

Η απόφαση ωστόσο της κυβέρνησης για ακόμα πιο σκληρό lockdown μέχρι το πρωί της 11ης Ιανουαρίου αιφνιδίασε τους εμπόρους καθώς αυτό σημαίνει «πάγωμα» και στο click away. 

Το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε ήταν τι θα γίνει με τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει και πλέον οι πελάτες δεν θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να τις παραλάβουν από τα καταστήματα. 

Έτσι, λοιπόν, όσοι έχουν ήδη παραγγείλει με το click away θα παραλάβουν τα προϊόντα με courier. 

Έντονη ενόχληση Εμπορικού Ξάνθης 

Την έντονη αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης προκάλεσε το άκουσμα της είδησης της επιβολής νέων πιο αυστηρών μέτρων υπό τη μορφή του lockdown, που επηρεάζουν άμεσα το λιανικό εμπόριο. 

Ο Εμπορικός κάνει λόγο για αλλοπρόσαλλα μέτρα που φτωχοποιούν μια ολόκληρη τάξη και ζητά από την Κυβέρνηση να εντοπίσει τις “πραγματικές εστίες μετάδοσης” του ιού και να σταματήσει να χτυπά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

“Τελικά οι ελπίδες για μια καλύτερη αντιμετώπιση της αγοράς από την μεριά της κυβέρνησης και πάλι διαψεύστηκαν με τα ακατανόητα και αλλοπρόσαλλα νέα αυστηρά μέτρα κλεισίματος. 

Τελικά την πληρώνουν μόνο αυτοί που δεν φταίνε, φτωχοποιούν μια ολόκληρη τάξη με τις αποφάσεις τους. 

Αναστολή πληρωμών προς τα ταμεία δεν έγινε, μπήκαν προσαυξήσεις για καθυστερήσεις μέσα στο 2020 αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να μας κουνάνε το δάχτυλο για ατομική ευθύνη που πρέπει να δείξουν οι επαγγελματίες. 

Βρείτε επιτέλους τις πραγματικές εστίες μετάδοσης και αφήστε μας ήσυχους αλλιώς θα μας βρείτε απέναντι σας” σημειώνει ο Εμπορικός. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα