Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαρηγιάννης: «Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα, τον Μάρτιο θα έχουμε 2.000 κρούσματα τη μέρα»

Κοινοποίηση

Σαρηγιάννης: «Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα, τον Μάρτιο θα έχουμε 2.000 κρούσματα τη μέρα»


«Προτεραιότητα» χαρακτήρισε το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας ο Θάνος Δημόπουλος

Στο άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφέρθηκαν μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Βάσει του μοντέλου που έχει αναπτυχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το οποίο προβλέπει την πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η παρούσα αύξηση ήταν «προβλεπόμενη», όμως «λίγο πιο ‘τσιμπημένη’ από αυτό που περιμέναμε», είπε ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος προέβλεψε ότι, τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

«Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή αύξηση στα πάνω από 2000 μέσα στο Μάρτιο», προειδοποίησε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι, «με τα σημερινά στοιχεία, ακόμα και με τη μετάλλαξη, δε θα φτάσουμε τόσο ψηλά».

Δημόπουλος: Προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων

«Θα έδινα προτεραιότητα στο άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής, διευκρινίζοντας πως θα πρότεινε επίσης την τήρηση και αυστηροποίηση των μέτρων για το συνωστισμό έξω από τα σχολεία.

Χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση» το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων ταυτόχρονα με την ανοιχτή αγορά, τόνισε όμως ότι «πρέπει να γίνει προτεραιοποίηση» και υπενθύμισε ότι και από πλευράς Πολιτείας έχει αναδειχθεί αυτή η προτεραιότητα.

«Μπορούν να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όσο αφορά στο συνωστισμό έξω από τα καταστήματα, σε μερικές μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες, ακόμα και αυξημένοι έλεγχοι για αυτές τις περιπτώσεις», πρότεινε ο καθηγητής προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία.

«Το θέμα είναι τα εμβόλια, είμαστε στις 20.000, πρέπει να φτάσουμε στις 40.000 ημερησίως, ώστε να αρχίσουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα», ξεκαθάρισε ο ίδιος και σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη δυνατότητα να κάνει περαιτέρω κινήσεις για την απόκτηση εμβολίων.

Τέλος, εξήγησε πως εγκρίθηκε η χρήση της πατέντας του εμβολίου και από άλλες εταιρείες, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως θα γίνει και στην περίπτωση της γαλλικής Sanofi, που θα συμβάλει στην παραγωγή του εμβολίου της Pfizer. «Πρόκειται για έκτακτη συνθήκη» είπε ο Α.Δημόπουλος καταλήγοντας ότι, «πρέπει να υπάρξουν εμβόλια σε όλο τον κόσμο» ώστε να νικηθεί η πανδημία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα