Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα οφέλη των διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Κοινοποίηση

Τα οφέλη των διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Με τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια, οι καθηγητές και οι μαθητές έχουν στραφεί σε διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα. Η πανδημία έχει παγώσει την δια ζώσης εκπαίδευση, συνεπώς μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας νέοι τρόποι για την συνέχιση της εκπαίδευσης των μαθητών έχουν δημιουργηθεί. Ένας από αυτούς είναι η διαδικτυακή εκπαίδευση, μια μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όπου μαθητές και καθηγητές πραγματοποιούν σε πραγματικό χρόνο τα μαθήματα αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους όπως θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες σε μια αίθουσα διδασκαλίας.  Η διαρκώς βελτιωμένη φήμη της διαδικτυακής μάθησης βοήθησε επίσης στην επέκτασή της, καθώς ο αρχικός σκεπτικισμός έχει σταματήσει απέναντι σε στοιχεία που δείχνουν ότι η διαδικτυακή μάθηση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την προσωπική εκπαίδευση.

Το άνετο μαθησιακό περιβάλλον καθιστά της διαδικτυακή εκπαίδευση πιο ελκυστική για τους μαθητές, αφού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για να βγουν από το σπίτι τους. Από την άνεση του σπιτιού τους καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και μπορούν  να το κάνουν φορώντας άνετα ρούχα, γεγονός που έχει κάνει τη τηλεκπαίδευση αρκετά δημοφιλή αυτές τις μέρες.  Το εκπαιδευτικό υλικό αποστέλλεται ταχυδρομικά στους μαθητές, ενώ οι εργασίες αποστέλλονται διαδικτυακά. Σημαντικό όφελος στην διαδικτυακή εκπαίδευση είναι ότι ενώ σε μια παραδοσιακή παράδοση μαθήματος αν ο μαθητής είναι αδιάθετος χάνει την παράδοση, στα διαδικτυακά μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα μαγνητοσκόπησης του μαθήματος ώστε να είναι εφικτή σε εξαιρετικές περιπτώσεις η επαναπαρακολούθησή του.

Ευκολία και ευελιξία: Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν στους μαθητές την ευκαιρία να σχεδιάσουν το χρόνο μελέτης  τους κατά το υπόλοιπο της ημέρας τους. Οι μαθητές μπορούν να μελετήσουν άνετα στο σπίτι τους. Πολλοί μαθητές επιλέγουν να μελετήσουν αμέσως μετά την λήξη του διαδικτυακού μαθήματος ώστε να έχουν ‘’φρέσκια’’ την παράδοση στο μυαλό τους. Άλλοι μαθητές επιλέγουν να ξεκουραστούν για λίγο από την επίδραση του υπολογιστή και να μελετήσουν αργότερα που θα έχει ‘’καθαρίσει ‘ το μυαλό τους. 

Οι δεξιότητες που αποκτούν οι μαθητές από την συμμετοχή τους στα διαδικτυακά μαθήματά τους μεταφράζονται σε πολλά επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και της κοινοποίησης εγγράφων, της ενσωμάτωσης υλικού ήχου / βίντεο στις εργασίες σας, ολοκλήρωση διαδικτυακών εκπαιδευτικών συνεδριών κ.λπ. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της μάθησής τους. Όλα αυτά τα οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι σαφείς λόγοι για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μάθησης. Το ΕΝ ΤΑΞΗ το φροντιστήριο στον Πειραιά, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα παροχής διαδικτυακών μαθημάτων. Συμμεριζόμενοι τις ανάγκες των μαθητών για εκπαίδευση παρέχουν διαδικτυακά μαθήματα προκείμενου οι μαθητές να εξελίσσουν τις γνώσεις του παρά τις δύσκολες συνθήκες που καθιστούν αδύνατη την δια ζώσης εκπαίδευση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα