Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πρόκληση η παρουσία αμερικανικών ελικοπτέρων στη Θράκη»

Κοινοποίηση

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πρόκληση η παρουσία αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη»

«Νέα πρόκληση της Ελλάδας» βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με αφορμή την άφιξη 30 αμερικανικών ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, που θα λάβουν μέρος στην επικείμενη συμμαχική άσκηση «Defender Europe 2021». 

Όπως έγινε γνωστό, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα καταπλεύσουν επτά θηριώδη αμερικανικά μεταγωγικά πλοία, ενώ περισσότερα από τριάντα επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ, τύπου Black Hawk και Apache, θα συντηρούνται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και θα επιχειρούν με βάση αυτό.

Το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ χαρακτηρίζει «προκλητική» την κίνηση αυτή, την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διερευνητικές συνομιλίες.

Μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα σχετικών αναφορών:

«Η Ελλάδα οπλίζει το Αιγαίο: 30 αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Sozcu που σχολιάζει την παρουσία των αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και των γαλλικών Rafale σε άσκηση στην Σκύρο.

«Η Ελλάδα από την μια διαμέσου του 61ου γύρου των διερευνητικών συνομιλιών, επιδιώκει να κρατήσει θερμές σχέσεις με την Τουρκία, ενώ από την άλλη επιταχύνει τις κοινές με τις ΗΠΑ στρατιωτικές ασκήσεις. Ανακοινώθηκε πως μετά από την κοινή στρατιωτική  με τις ΗΠΑ, δόθηκε άδεια στις αμερικανικές ένοπλες Δυνάμεις για συσσώρευση στρατού στην περιοχή της Θράκης» γράφει το haberler.com, με τίτλο: «30 αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη».

Για «άλλη μία πρόκληση από την Ελλάδα» κάνει λόγο δημοσίευμα γράφει της Hurriyet, που σχολιάζει: «Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, Η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί με μία νέα κίνηση και την παρουσία 30 ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη».

«Στρατιωτική βάσης στις ΗΠΑ από την Ελλάδα: 30 ελικόπτερα επίθεσης στην Αλεξανδρούπολη» είναι ο τίτλος της τουρκικής έκδοσης της Independent, μεταδίδοντας πληροφορίες για χρήση του αεροδρομίου «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ως κεντρικής βάσης για τα ελικόπτερα «Black Hawk».

«30 επιθετικά ελικόπτερα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, που αποτελεί νέο επίκεντρο των ΗΠΑ» γράφει η Yeni Safak, σχολιάζοντας πως Ελλάδα από τη μία πραγματοποιεί διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία για εξεύρεση λύσεων στις διαφορές και από την άλλη προωθεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ.

«Η Ελλάδα επέτρεψε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να βρεθούν στην περιοχή της Θράκης για κοινή άσκηση» σχολιάζει το CNN Turk, με τίτλο: «30 αμερικανικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη».

Τουρκικά ΜΜΕ: «Πρόκληση η παρουσία αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα