Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Την Παρασκευή 08/01 οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Την Παρασκευή 08/01 οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Εμβόλιο Ξάνθη: Στη δεύτερη φάση των εμβολιασμών εντάχθηκε τελικώς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με το υγειονομικό προσωπικό να εμβολιάζεται από τις 8 Ιανουαρίου και έπειτα. 

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί πως ο εμβολιασμός στο Νοσοκομείο της Ξάνθης θα ξεκινήσει στις 04/01, ωστόσο όπως ενημέρωσε εν τέλει το Υπουργείο Υγείας, τα εμβόλια θα έρθουν στην περιοχή στις 8 Ιανουαρίου, ήτοι την ερχόμενη Παρασκευή. 

Προηγήθηκαν έντονες αντιδράσεις από τους υγειονομικούς όλης της χώρας αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν λόγο για αναίτιες καθυστερήσεις, καθώς και πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τους λόγους αναβολής του αρχικού προγραμματισμού. 

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

Αύριο, 4/1/2021, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. (επισυνάπτονται λίστες).

Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία – τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία – ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

«Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι “πρόθυμοι” που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα