Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βασιλακόπουλος: Δεν έχει κανένα νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Κοινοποίηση

Βασιλακόπουλος: Δεν έχει κανένα νόημα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Για την δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η Αττική είναι σε μια οριακή κατάσταση και «κοκκινίζει» βάσει κι άλλων κριτηρίων πιο αυστηρών, καθώς είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ελλάδας. Μάλιστα αυτό που σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος είναι ότι η Αττική αν συνεχίσει αυτή την πορεία, θα είναι μη διαχειρίσιμη.

«Εδώ και αρκετές μέρες είμαστε πάνω από το 2% σε ποσοστό θετικότητας, κάτι που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω και να ξεφύγει είτε από το κρύο είτε από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων», διευκρίνισε ο καθηγητής. Ο κ. Βασιλακόπουλος, ωστόσο, τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να μπει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, εφόσον δεν λειτουργεί η εστίαση.

Επίσης, υποστήριξε ότι η αγορά μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με Click in shop με ραντεβού. Σχετικά με το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως θα μπορούσε να αναβληθεί για μια εβδομάδα σε όλη τη χώρα.

protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα