Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Με κωδικό στο Taxisnet, χωρίς αίτηση οι δικαιούχοι

Κοινοποίηση

Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Με κωδικό στο Taxisnet, χωρίς αίτηση οι δικαιούχοι

Στην αναμονή είναι οι οικογένειες για το voucher 200 ευρώ για laptop, tablet. Η διαδικασία θα είναι με κωδικό στο Taxisnet και δεν φαίνεται ότι θα χρειαστεί αίτηση από τους δικαιούχους. 

Tο τέλος του Ιανουαρίου ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα Voucher 200 ευρώ για αγορά laptop ή tablet από τους δικαιούχους. Από τον χρήστη δε θα απαιτείται η αποστολή αίτησης καθώς όλα θα γίνονται αυτοματοποιημένα για τους δικαιούχους.

Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα εισάγοντας τους κωδικούς του από το taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν εντάσσεται στους δικαιούχους και αν δικαιούται ή όχι το κουπόνι, το οποίο ουσιαστικά θα αποτελεί έναν ηλεκτρονικό κωδικό.

Βέβαια το Voucher έρχεται ενώ έχουν ήδη ανοίξει τα δημοτικά σχολεία και όπως φαίνεται θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια τη Δευτέρα, οπότε για τις καθυστερήσεις δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάτι, είναι εμφανέστατες.

Όταν δοθούν τα 200 ευρώ ο δικαιούχος θα έχει δύο δρόμους, είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαιούχοι δε θα μπουν καν στη διαδικασία να αναρτήσουν δικαιολογητικά στην πλατφόρμα, καθώς τα στοιχεία τους θα έχουν εισαχθεί σ’ αυτήν αυτόματα αφού η λειτουργία της θα είναι απολύτως αυτοματοποιημένη και στοχευμένη.

dikaiologitika.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα