Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Βουλή Τηλεόραση: Εβδομαδιαίες τηλεοπτικές προτάσεις

ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 18/1/2021 - 24/1/2021 Το Σύμφωνο Ναζί -Σοβιετικής Ένωσης: Το Φιάσκο της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Δευτέρα, 18/1/21 στις 23:0...

Βουλή Τηλεόραση: Εβδομαδιαίες τηλεοπτικές προτάσεις

ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 18/1/2021 - 24/1/2021

Το Σύμφωνο Ναζί -Σοβιετικής Ένωσης:

Το Φιάσκο της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας

Δευτέρα, 18/1/21 στις 23:00

Τον Αύγουστο του 1939 υπογράφτηκε στη Μόσχα το Γερ­μανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επίθεσης ή Σύμφωνο Ρίμπε­ντροπ-Μολότωφ. Το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει το πλούσιο παρασκήνιο της συμφωνίας, καθώς και την πλήρη αποτυχία Βρετανών και Γάλλων να την αποτρέψουν.

Η Ζωή μου στη Γερμανία του Χίτλερ:

Η Κατάληψη της Εξουσίας (1/2)

Τρίτη, 19/1/21 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ του Ζερόμ Πριέρ. 1939: Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ καλεί όλους τους Γερμανούς, που εγκατέλειψαν το ναζιστικό καθεστώς διαφεύγοντας στο εξωτερικό, να καταθέσουν τις εμπειρίες τους. Η ανταπόκριση είναι μεγά­λη. 260 χειρόγραφα, 20.000 σελίδες με προσωπικές μαρτυ­ρίες, έρχονται στο φως, συνθέτοντας μια μοναδική εικόνα της ζωής στη Γερμανία του Χίτλερ.

Οι Δρόμοι της Αγάπης Είναι Νυχτερινοί

Τετάρτη, 20/1/21 στις 00:00

Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία της Φρίντας Λιάππα με τους: Μαρία Σκούντζου, Μίρκα Παπακωνσταντί­νου, Γρηγόρη Ευαγγελάτο, Σταμάτη Φασουλή, Μαριτίνα Πάσσαρη (1981). Δυο μοναχικές μεσήλικες αδελφές θα έλθουν σε σύγκρουση με την επιστροφή ενός ξάδερφου από το Παρίσι, με τον οποίο ήταν κάποτε ερωτευμένες.

Ρόουζ Βαλάντ: Η Κατάσκοπος της Τέχνης

Πέμπτη, 21/1/21 στις 22:00

Βοηθός στο Μουσείο Ζε ντε Πομ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ρόουζ Βαλάντ διακινδύνευσε τη ζωή της καταγράφοντας τη ναζιστική λεηλασία της τέχνης. Το ντοκιμαντέρ μας αποκαλύπτει την προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε να σώσει 60.000 από τα 100.000 έργα τέχνης που κλάπηκαν από τους Ναζί.

200 Μέρες για να Ξαναχτίσεις τον Κόσμο (2/2) 

Παρασκευή, 22/1/21 στις 21.00

Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Ζαν-Χριστόφ Ρόουζ (2005) για την εξέλιξη του μεταπολεμικού κόσμου. Από τη Γιάλτα μέχρι το Βερολίνο και από το Βερολίνο μέχρι τη Χιροσί­μα, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορική πάλη που έγινε μεταξύ των νικητών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίλογος

Παρασκευή, 22/1/21 στις 22.00

Ισραηλινή ταινία του Αμίρ Μανόρ με τους: Γιόσεφ Κάρμον, Ρίβκα Γκουρ, Εφράτ Μπεν-Ζουρ (2012). Η Χαγιούτα και ο Μπερλ είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ισραηλινών, ρομαντι­κών μιας άλλης εποχής, οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμο­στούν στο σήμερα. Γύρω τους η κοινωνία φθίνει, όπως φθί­νει και το ίδιο τους το σώμα. Αποξενωμένοι και εξαθλιωμέ­νοι νιώθουν αποκομμένοι από έναν κόσμο που διαρκώς με­ταβάλλεται. Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 23/1/21 στις 18:00

Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 23/1/21 στις 19:00

Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπαμπι­νιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα, που αναδεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέ­σεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μελίσσια

Σάββατο, 23/1/21 στις 21:00

Θεατρική παράσταση του Αλέξη Σταμάτη με τους

Μπ. Αρβανίτη, Ν. Αρβανίτη, Κ. Βασαρδάνη, Μ. Κεχαγιό­γλου, Ν. Κουρή, Ν. Χατζόπουλο. Οι λεπτές ισορροπίες μιας μητριαρχικής αστικής κυψέλης των βορείων προαστίων διαταράσσονται από την έλευση μιας νεαρής κοπέλας. Εί­ναι η έκτη από τις εννέα παραστάσεις του αφιερώματος στο Εθνικό Θέατρο από την Τηλεόραση της Βουλής.

Το Βιολί

Σάββατο, 23/1/21 στις 23:00

Ταινία του Φρανσίσκο Βάργκας με τους: Δον Άνχελ Ταβί­ρα, Νταγκομπέρτο Γκάμα, Γκεράρδο Ταρασένα (2006). Ο Δον Πλουτάρκο, πλανόδιος βιολιστής στο Μεξικό του '70 μαζί με τον εγγονό του Λούτσιο, βοηθά τον γιο του Γκενά­ρο, ο οποίος υποστηρίζει το ένοπλο κίνημα των ανταρτών ενάντια στην απολυταρχική κυβέρνηση. Όταν οι στρατιωτι­κές δυνάμεις καταλαμβάνουν το χωριό τους, ο Δον Πλου­τάρκο χρησιμοποιεί το βιολί του ως καμουφλάζ για να απο­σπάσει την προσοχή του αρχηγού του στρατεύματος.

Φοιτητιβίσματα

Κυριακή 24/1/21 στις 10:30

Ζώνη προβολής 15λεπτων φοιτητικών ντοκιμαντέρ, που παράγονται στο πλαίσιο του διαπανεπιστημιακού προ­γράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ.

Θησαυρός

Κυριακή, 24/1/21 στις 17:30

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μαρία Ναβάρο με τους Χασίντα Τσάβε, Ντίλαν Τσάβεζ, Λούκας Μπαρόσο (Μεξικό, 2017). Η Χασίντα μας αφηγείται την ιστορία των αδελφών της, από τη στιγμή που φτάνουν σ’ ένα ψαροχώρι στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό και ξεκινούν μαζί με τους καινούργιους ντόπιους φίλους τους το ταξίδι αναζήτησης ενός κρυμμένου πειρατικού θησαυρού, που είχε αφήσει πίσω ο Φράνσις Ντρέικ, αιώνες παλιότερα.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/