Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ξάνθη: Αντιδρούν οι επαγγελματίες στο νέο lockdown – “Δεύτερο πλήγμα”

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Αντιδρούν οι επαγγελματίες στο νέο lockdown – “Δεύτερο πλήγμα”

Μετά τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, σφοδρές αντιδράσεις για το νέο αυστηρό lockdown και την επιστροφή των εξαντλητικών για τον εμπορικό κόσμο μέτρων, εκφράζει και η ΟΕΒΕ. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΟΕΒΕΞ, πρόκειται για ένα “δεύτερο πλήγμα” για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής ενώ εκτιμά πως τα κομμωτήρια, τα ΚΤΕΟ και τα καταστήματα δεν μπορούν να λειτουργούν σαν φυσαρμόνικες και να ανοιγοκλείνουν διαρκώς, αλλά πως σωστό θα ήταν να συνεχίσουν να λειτουργούν ακολουθώντας μέτρα προστασίας. 

“Το δεύτερο πλήγμα των εμπόρων-επαγγελματιών ήρθε ως πρωτοχρονιάτικη ψυχρολουσία μετά από περίπου 2 εβδομάδες λειτουργίας της αγοράς με τεράστιες αρρυθμίες και κατακόρυφη πτώση του τζίρου όλων των επαγγελματικών ομάδων οριζοντίως.

Η λειτουργία των καταστημάτων, των κουρείων-κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, KTEO με την μορφή της “φυσαρμόνικας” μόνο ζημιά προκαλεί στην ήδη ασθμαίνουσα κατάσταση των επαγγελματιών έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα” σημειώνει η ΟΕΒΕΞ. 

Μάλιστα τονίζει πως “θεωρούμε ότι είναι δίκαιο και ηθικό να επαναλειτουργήσουν με αυστηρούς όπως μέχρι τώρα κανόνες αφενός για οικονομικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους. Άλλωστε μέχρι σήμερα το σύνολο τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών πειθάρχησαν στα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κανείς δεν αμφισβητεί πως απαράβατη συνθήκη είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας ιδίως ΤΩΡΑ την στιγμή που είμαστε κοντά στην “απελευθέρωση” μας. Φοβόμαστε όμως πως όταν αποτινάξουμε τα δεσμά του ιού δεν  θα έχει μείνει κανένα κύτταρο της μικρομεσαίας οικονομίας υγιές”. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα