Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Τρόφιμα σε 603 οικογένειες από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Τρόφιμα σε 603 οικογένειες από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Συνολικά 603 οικογένειες ενίσχυσε με τρόφιμα κατά τη διάρκεια του 2020 η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη. 

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς η ΟΚΑΞ σημειώνει πως “η φετινή μας χρονιά ήταν δύσκολη λόγο κορωνοϊού  δεν μπορούσαμε να κινηθούμε άνετα να δώσουμε σε περισσότερες οικογένειες  όπως κάναμε άλλες χρονιές. Το διάστημα Μαρτίου και Μαΐου για την ΟΚΑΞ ήταν πραγματικά δύσκολο.

-Με την  έναρξη της σχολικής χρονιάς πήραν όλοι οι μαθητές της ομάδας μας τσάντες με σχολική ύλη  και κάθε οικογένεια έπαιρνε και τα τρόφιμά της.

-Δώσαμε σε κάποια φοιτήτρια που πέρασε στο πανεπιστήμιο ένα  βοήθημα για το ξεκίνημά της.

-Στείλαμε 3 φορές  ρούχα,  χαλιά, υποδήματα, παιχνίδια στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ και στο ΜΟΥΖΑΚΙ.

-Αποστολή τροφίμων  στο ΜΟΥΖΑΚΙ.

-Στηρίξαμε διάφορες οικογένειες  με είδη οικιακής χρήσης όπως (έπιπλα, κρεβάτια , ψυγεία, φουρνάκια,  πολλές τηλεοράσεις, στρώματα, χαλιά, κουβέρτες, παπλώματα, ντουλάπες, σύνθετα, σαλόνια, ράφια, βιβλιοθήκη, και άλλα πολλά) 

-Βοηθήσαμε οικογένειες – άτομα- που δεν μπορούσαν να κινηθούν  και προσφέραμε    3 ιδικές καρέκλες για να κινούνται στο σπίτι τους, δώσαμε  και  μία βακτήρια ..

-Στείλαμε πολλά είδη   κουβέρτες σεντόνια  χαλιά, ρουχισμό σε 3 οικογένειες που κάηκαν τα σπίτια τους.

-Βοηθούμε και στηρίζουμε πολλές οικογένειες,  αμέτρητες είναι αυτές οι περιπτώσεις   που χρειάζονται ρούχα και παπούτσια.

-Στείλαμε  σε δομές προσφύγων  ρούχα χειμερινά .

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε ιματισμό όποιος τον χρειάζεται κάθε Τετάρτη 3-5 επί της ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 76-78( λόγο των συνθηκών Covid-19 ήμασταν  κλειστοί αρκετό διάστημα  και συνεχίζουμε)

Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας όλους και όλες που  δίνεται όλα αυτά τα είδη, τρόφιμα ,χρήματα, είδη σπιτιού και τα παίρνουν άτομα που τα έχουν ανάγκη. Να είστε όλοι και όλες καλά. Αρχίζουμε με τη νέα μας χρονιά δυναμικά και υγιείς”. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα