Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χωρίς Καρναβάλι και φέτος η Ξάνθη λόγω κορονοϊού

Κοινοποίηση

Χωρίς Καρναβάλι και φέτος η Ξάνθη λόγω κορονοϊού

Δεδομένη θεωρείται η ματαίωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2021, αποτελώντας ένα ακόμη οικονομικό πλήγμα για την τοπική αγορά της Ξάνθης. 

Υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού και με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στην Ελλάδα, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το Καρναβάλι της Ξάνθης έχει πλέον απομακρυνθεί αισθητά, ενώ εξετάζονται εναλλακτικές δράσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι και το 2020 το Ξανθιώτικο Καρναβάλι είχε κατεβάσει ρολά, όπως και όλες οι αντίστοιχες εκδηλώσεις στη χώρα, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον δεύτερο εξίσου μεγάλο θεσμό της Ξάνθης, τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. 

Η Ξάνθη έχει δεχθεί αρκετά ισχυρά πλήγματα από την πανδημία, τόσο σε επίπεδο διασποράς του ιού όσο και στην τοπική της οικονομία με τα απανωτά lockdown στο πρώτο κύμα του κορονοϊού αλλά και τα μετέπειτα ιδιαίτερα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. 

Επισήμως αναμένεται να ανακοινωθεί η ματαίωση των εκδηλώσεων το προσεχές διάστημα ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη ήδη στην Πάτρα, με τη διοργανώτρια αρχή να τονίζει μεταξύ άλλων πως «ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά «παρέλαση» ή ανοικτή εκδήλωση και ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης». 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα