Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναρχικοί επιτέθηκαν στο γραφείο του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Αναρχικοί επιτέθηκαν στο γραφείο του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]


Την ευθύνη για την επίθεση και τους βανδαλισμούς που δέχθηκε το γραφείο πολιτικών υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, που στεγάζεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, ανέλαβε ομάδα αναρχικών. 

Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους η επίθεση με μπογιές, τρικάκια και σπρέι, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και σχετίζεται με τις διαδηλώσεις υποστήριξης της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

“38 μέρες από την έναρξη απεργίας πείνας του Δ.Κ, με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και βρίσκονταν τα τελευταία 18 χρόνια. Η κυβέρνηση κρατάει σαφή στάση: Θέλουν να εξοντώσουν τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Θέλουν να τον εξοντώσουν, γιατί ακόμα νιώθουν το φόβο της κοινωνικής εξέγερσης” σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

“Την ευθύνη για την έκθεση της ζωής του την έχουν αποκλειστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Σοφία Νικολάου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και φυσικά όλο το συνάφι του Μητσοτακέικου. Εμείς έχουμε περάσει ήδη στην αντεπίθεση” προσθέτουν.

“Την Κυριακή 14/02 τα ξημερώματα επιτεθήκαμε σε παράρτημα του Υπουργείου Εξωτερικών, στην παλιά πόλη Ξάνθης, με μπογιές, τρικάκια και σπρέι. Όσο το κράτος συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στους πολιτικούς κρατούμενους και το ταξικό κίνημα, τόσο εμείς θα στρώνουμε το δρόμο για την κοινωνική επανάσταση” καταλήγει η ίδια ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης. 

Αναρχικοί επιτέθηκαν στο γραφείο του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα