Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έγγραφο – φωτιά: Από το 2013 ζητούσαν παρεμβάσεις για το ρέμα όπου χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης

Κοινοποίηση

Έγγραφο – φωτιά: Από το 2013 ζητούσαν παρεμβάσεις για το ρέμα όπου χάθηκε ο 46χρονος πυροσβέστης

Με το έγγραφο ζητούνταν παρεμβάσεις και για το σημείο (φωτογραφία) όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόυλος

Από το 2013 ζητούνταν παρεμβάσεις για το ρέμα αλλά και την περιοχή του Απαλού Αλεξανδρούπολης, όπου στη νεροποντή της 1ης Φεβρουαρίου 2021 χάθηκε άδικα ο 46χρονος πυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

Αυτοψίες

Το έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το evros-news.gr, αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρέμα-φονιάς του οικισμού Απαλού, συντάχθηκε από την τριμελή Επιτροπή Αστυνόμευσης Ρεμάτων του δήμου Αλεξανδρούπολης και στάλθηκε στις 14-10-2013 στον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για την Επιτροπή, η οποία υλοποιώντας δυο αποφάσεις του τέως δημάρχου στις 28-2-2013 και 3-7-2013 πραγματοποίησε αυτοψίες σε ρέματα της Δημοτικής Ενότητας Αλεξανδρούπολης και συνέταξε το συγκεκριμένο Πρακτικό.

Η έκθεση αυτοψίας 

Σε αυτό υπάρχει λεπτομερής αναφορά και καταγραφή των προβλημάτων και της επικινδυνότητας των ρεμάτων του οικισμού Απαλού, ο οποίος πλημμύρισε στις 12 Ιανουαρίου 2021 και την 1η Φεβρουαρίου 2021, όταν δυστυχώς πνίγηκε ο πυροσβέστης, πηγαίνοντας με το όχημα και άλλους δυο συναδέλφους του να σώσουν παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται εκεί κοντά.

Το διαβιβαστικό 

Αφήνοντας πίσω του 3 μικρά παιδιά και τη χαροκαμένη σύζυγό του.

Παρέμεινε στα συρτάρια

Οπως σημειώνει το evros-news.gr, το συγκεκριμένο έγγραφο και το πόρισμα που συντάχθηκε το 2013 φαίνεται ότι παρέμεινε στα συρτάρια και το βρήκαν τις τελευταίες ημέρες, μετρά το τραγικό συμβάν, οι άνθρωποι της νέας δημοτικής αρχής.

Σε εκείνο το έγγραφο-πόρισμα, μεταξύ άλλων η τριμελής Επιτροπή Αστυνόμευσης Ρεμάτων επισήμανε την επικινδυνότητα του ρέματος, στο σημείο που χάθηκε ο αρχιπυροσβέστης Γιάννης Ζαφειρόπουλος και παράλληλα πρότεινε λύσεις:

Το σημείο αυτό του ρέματος είναι πολύ επικίνδυνο για την περιοχή αυτή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για τοπικό πλημμυρικό φαινόμενο και καταστροφή των υποδομών, περιουσιών των κατοίκων.

Να γίνουν υποδομές

Στα σημεία πρόσβασης του ρέματος σε αγροτικούς δρόμους που δεν έχουν ιδιαίτερα στοιχεία προστασίας (σήμανση, υποδομές), θα πρέπει τουλάχιστον κοντά σε κατοικίες να γίνουν υποδομές όπως αγωγοί, φρεάτια ή κιγκλιδώματα, σήμανση, κ.λπ. 

Σε άλλο σημείο της Eκθεσης Αυτοψίας της Επιτροπής Αστυνόμευσης Ρεμάτων του δήμου Αλεξανδρούπολης, το 2013, επισημαίνεται η ανάγκη να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα και φωτισμός.

in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα