Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκκληση από τη Συνομοσπονδία Ρομά εν όψει της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Κοινοποίηση

Έκκληση από τη Συνομοσπονδία Ρομά εν όψει της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Εν όψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Μήδεια», παρακαλούνται τα πρωτοβάθμια όργανα Ρομά (φορείς, σωματεία, ενώσεις) και οι δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες μέλη μας, καθώς και οι διαμεσολαβητές, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες της χώρας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ συντονισμένα από κοινού, ώστε να εντοπιστούν και να καταγραφούν εγκαίρως όλοι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας που βρίσκονται εκτεθειμένοι. 

Ανήλικα παιδιά, ΑΜΕΑ, υπερήλικες, άστεγοι, όπως και πληθυσμοί που διαβούν σε άθλιες συνθήκες θα πρέπει να μεταφερθούν με ασφάλεια, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία, σε θερμαινόμενες δομές, όπως δημοτικά κλειστά γυμναστήρια, δομές φιλοξενίας και λοιπές εγκαταστάσεις τόσο των Δήμων όσο και των τοπικών Εκκλησιών προκειμένου να προφυλαχθούν από το ισχυρό κύμα ψύχους που προβλέπεται να πλήξει τη χώρα. Επιβάλλεται να παραμείνουν εκεί όσο ισχύουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επιτακτική κρίνεται, επίσης, η μέριμνα για διάθεση τροφής, ρουχισμού, φαρμάκων και άλλων αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και για παροχή ιατρικής περίθαλψης, όπου κρίνεται αναγκαίο. 

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ καλεί όλες και όλους, να δώσουμε ενωμένοι και αυτή τη μάχη στο πεδίο αποδεικνύοντας ότι στους δύσκολους καιρούς, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι αυτά που θα πρέπει να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα