Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιούνκερ: Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα

Κοινοποίηση

Γιούνκερ: Πίεζαν να βγει εκτός Ευρωζώνης η Ελλάδα

Συνέντευξη στο OPEN και τη Μαρία Ψαρά έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

Ως Πρόεδρος της Κομισιόν πήγε κόντρα στις πιέσεις των ισχυρών της Ευρωζώνης να εξοβελίσουν την Ελλάδα από την ζώνη του ευρώ. «Η Ελλάδα είναι ένας λαός που είχε απαίσια εμπειρία με την Ευρώπη. Αυτό που κριτικάρω είναι η στάση πολλών Ευρωπαίων», τόνισε μεταξύ άλλων.

Και αποκάλυψε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταυτότητα και τον μεγάλο αριθμό των πρωθυπουργών εκείνων που με καλούσαν στην ελληνική κρίση για να μου πουν ότι αυτό είναι θέμα των κρατών μελών και όχι της Κομισιόν. Γιατί δεν τους άρεσε η φιλοελληνική μου προσέγγιση. Ήθελαν, κυρίως οι Γερμανοί -κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καλός μου φίλος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – να αποβάλουν προσωρινά την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Δεν το δέχτηκα ποτέ».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Ζ. Κ. Γιούνκερ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN το Σάββατο, ο ίδιος προαναγγέλλει τι θα συμπεριλάβει στο βιβλίο που γράφει αυτόν τον καιρό.  Και ακόμη, απαντά στο ερώτημα, με ποιον θα επέλεγε να πάει ένα βράδυ για ποτό ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Γιούνκερ εδώ:

https://www.tvopen.gr/watch/60243/ozanklontgioynkermilaapokleistikastoopen

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα