Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Η συνταγή της ημέρας: Πλούσιο σπαγγέτι με ραγού μανιταριών

40 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Κανείς δεν µπορεί να αντισταθεί σε ένα καλοµαγειρεµένο ραγού. Και αν στο άκουσµα της λέξης σκεφτόµαστε µόνο το κρέας, τα µ...

Η συνταγή της ημέρας: Πλούσιο σπαγγέτι με ραγού μανιταριών

40 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Κανείς δεν µπορεί να αντισταθεί σε ένα καλοµαγειρεµένο ραγού. Και αν στο άκουσµα της λέξης σκεφτόµαστε µόνο το κρέας, τα µανιτάρια ήρθαν να το αντικαταστήσουν, δίνοντας µια ανατρεπτική vegetarian λύση!

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. λευκά µανιτάρια µικρά
  • 1 κρεµµύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γ. αλεύρι
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • 250 γρ. ντοµατάκια κονκασέ
  • 300 ml ζωµό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 2 κόκκους µπαχάρι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κλωναράκι θυµάρι φρέσκο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 γρ. λαζάνια ή ταλιατέλες, έτοιµα, βρασµένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Κόβουµε τα µανιτάρια στη µέση και τα ρίχνουµε σε ένα µπολάκι. Ψιλοκόβουµε τα κρεµµύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και τα ρίχνουµε στο µπολ µε τα µανιτάρια.

Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε όλα τα λαχανικά για 3΄-4΄ ανακατεύοντας διαρκώς µε µια σπάτουλα. Προσθέτουµε το αλεύρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί προσθέτουµε τα ντοµατάκια, τον ζωµό ζεστό, τα µπαχαρικά, τα µυρωδικά, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα.

Προτού σερβίρουµε ανακατεύουµε σε µια κατσαρόλα τα λαζάνια µε 3-4 κουτ. σούπας σάλτσα, τα µοιράζουµε σε πιάτα και από πάνω περιχύνουµε µε το ραγού µανιταριών.

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη