Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Κούγιας: Θέλω να μηνύσω τη Μενδώνη, εάν μου το επιτρέψει ο εντολέας μου

Κοινοποίηση

Κούγιας: Θέλω να μηνύσω τη Μενδώνη, εάν μου το επιτρέψει ο εντολέας μου

Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ανέλαβε και επίσημα πριν από λίγες ώρες ο Αλέξης Κούγιας και, όπως τόνισε, επιθυμεί να μηνύσει την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εάν το επιτρέψει ο εντολέας του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ποινικολόγος μίλησε για αναξιόπιστους μάρτυρες και υπεραμύνθηκε της άποψής του για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους». Καλούμενος να εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο που χρησιμοποίησε σε μακροσκελή ανάρτησή του, είπε: «Είναι αυτοί που έχουν διαλέξει τη στάση ζωής τους, να μην έχουν καμία εργασία και το μόνο που είναι να κάνουν να συνυπάρχουν με ομοφυλόφιλους, είτε γιατί τους αρέσει είτε έναντι αμοιβής», είπε ο κ. Κούγιας.

Οσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

«Κατηγορείτε τους μάρτυρες για πορνεία, λοιπόν», παρατήρησε ο Νίκος Χατζηνικολάου, με τον Αλέξη Κούγια να απαντά: «Οταν διαβάζεις μια κατάθεση και όλο το περιεχόμενο της καταθέσεως, τρεις σελίδες, τη μία μέρα τον συνάντησα εκεί που ψαρεύονται οι ομοφυλόφιλοι, την άλλη μέρα πήγα στο σπίτι του κάναμε εκείνο, την άλλη μέρα κάναμε το άλλο. Έρχεται ο μάρτυρας φίλος του και λέει αυτός που ήταν το θύμα τώρα είναι στην Αίγυπτο», ανέφερε.

«Οσον αφορά τους δήθεν παθόντες είναι δύο μηνύσεις που κατέθεσαν δύο δικηγόροι εξ ονόματος ενός που ζει εδώ και πολλά χρόνια στη Σουηδία και εξ ονόματος ενός Αιγύπτιου, ο οποίος δηλώνει ότι η καθημερινότητά του είναι αυτή χωρίς επάγγελμα και ως μάρτυρας είναι ένας φίλος του, ο οποίος επίσης δηλώνει ότι αυτή είναι η καθημερινότητά του. Κανείς δεν κάνει καμία άλλη δουλειά, παρά να πηγαίνει σε σπίτια ομοφυλοφίλων και να κάνει έρωτα. Ενας εξ αυτών, λοιπόν, που είναι το ένα θύμα, λέει κάποια μέρα, αφού είχε κάνει διάφορα, δήθεν με τον Λιγνάδη, που δεν το δέχεται ο Λιγνάδης. Κάποια στιγμή λέει ζαλίστηκα και όταν ξύπνησα κάτι μου είχε κάνει, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Ο άλλος είναι ακόμη χειρότερη περίπτωση. Μιλάμε λοιπόν για δύο θέματα, τα οποία εάν επεξεργάζετο η Δικαιοσύνη με τον σωστό τρόπο -και εδώ τι συνέβη; Οταν γίνεται μια καταγγελία γίνεται στην αστυνομία ή στην Εισαγγελία -το αμέσως επόμενο είναι να γίνεται προανάκριση. Την προανάκριση την κάνει η αστυνομία ή εισαγγελέας», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«Ο εισαγγελέας, αφού εξετάσει τον καταγγέλλοντα, είναι υποχρεωμένος από τον Νόμο, αλλιώς κάνει παράβαση καθήκοντος, να καλέσει το θύμα, τον δράστη και να δώσει εξηγήσεις αφού πάρει αντίγραφο της δικογραφίας. Στην υπόθεση Λιγνάδη σε δύο ημέρες, χωρίς να εξετάσουν καθόλου τον κ. Λιγνάδη, χωρίς καν να τον ενημερώσουν, χωρίς να του ζητήσουν να δώσει εξηγήσεις και να πάρει αντίγραφα, του άσκησαν δίωξη. Σε λίγες ώρες από τη δίωξη, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης. Για να εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως πρέπει ο άνθρωπος που θα συλληφθεί να είναι εκείνη τη στιγμή κατά την ώρα της δράσεώς του, οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται είναι το ’10 και του 2015, πριν πέντε και δέκα χρόνια και συγχρόνως είναι έτοιμος να αναχωρήσει στο εξωτερικό. Δεν εκδίδεται αλλιώς ένταλμα συλλήψεως», επισήμανε.

«Στην προκειμένη περίπτωση η διάστασή μου -και δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτή οδήγησε τον συνάδελφό μου να μην είναι συνυπερασπιστής, αν και είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους νέους δικηγόρους- ήταν ότι έπρεπε να γίνει αμέσως προσφυγή στο ένταλμα συλλήψεως. Αυτομάτως ο κ. Λιγνάδης με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών θα ήταν ελεύθερος, γιατί δεν υπήρχε καμία από τις προϋποθέσεις και θα είχε τον χρόνο, αντί της ασφυκτικής προθεσμίας να παρακαλούμε τώρα να μας δώσουν άλλες 24 ώρες, να εξετάσει 100 μάρτυρες υπερασπίσεως που συνυπήρξαν μαζί του 35 χρόνια, οι οποίοι θα έλεγαν είμαι ο τάδε με ονοματεπώνυμο, όχι οποιοσδήποτε Σ. Κ. που ζω στη Σουηδία. Εχω συνυπάρξει μαζί του στο θέατρο, σε περιοδείες, ο άνθρωπος αυτός είναι αυτός και θα είχε να διαλέξει η Δικαιοσύνη πριν θα αποφασίσει εάν θα κρατηθεί προσωρινά ή όχι, μεταξύ 100 ανθρώπων με ονοματεπώνυμο με εργασία, συνυπάρχοντες με τον κ. Λιγνάδη, όχι με δύο που ο ένας είναι ένας Αιγύπτιος, ο οποίος κάνει σαν δουλειά αυτό που σας είπα, και ο άλλος στη Σουηδία και εμφανίζεται διά του δικηγόρου του. Και μάλιστα ο δικηγόρος του κάνει και το απαράδεκτο να μιλάει με το ονοματεπώνυμο για τον κ. Λιγνάδη, καταρρακώνοντας το τεκμήριο αθωότητος, που θα πρέπει να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με αυτό».

«Και το δεύτερο, πιο σημαντικό απ’ όλα. Οταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ ενός ανθρώπου, ο οποίος είναι στο μικροσκόπιο, πολύ δύσκολων ανθρώπων -γιατί ο χώρος της Τέχνης και του θεάτρου, όπως και του τραγουδιού, είναι δύσκολος χώρος, οι αντιζηλίες και ο ανταγωνισμός είναι έντονος- ξαφνικά με δύο -αυτού του επιπέδου- καταθέσεις και με μία κυρία, 40 ετών, η οποία λέει στην κατάθεσή της τον συνάντησα στην Πάτρα και πήγα και τον βρήκα στα καμαρίνια μαζί με τον Μαρκουλάκη. Βγήκαμε το βράδυ για ποτό στο “Χείλια, Χείλια”, ένα παραλιακό κέντρο της Πάτρας. Από εκεί και πέρα τον έπαιρνα τηλέφωνο, ζητούσα εκείνο, ζητούσα το άλλο. Εκανα μία σχέση, είχα μία σχέση τότε, αλλά εγώ τον ερωτεύτηκα και παράλληλα με τη σχέση μου έκανα έρωτα μαζί του. Δεν λέει τίποτα για βιασμούς ανηλίκων και λέει άκουγα ότι του αρέσουν τα μικρά αγόρια. Αυτή είναι η σοβαρή κατάθεση της 40χρονης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας, σχολιάζοντας την κατάθεση της 40χρονης.

Κούγιας: Ο Λιγνάδης ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή

«Εάν δεν αθωωθεί αυτός ο άνθρωπος, που ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή με αυτή την υπόθεση, με αυτή την υποδομή, να γνωρίζετε εσείς, ο κ. συνάδελφός σας ο Δελατόλας, ο συνάδελφός σας που είναι εδώ και κάνει καθημερινή εκπομπή, σαν λαμπρά πρόσωπα της επικαιρότητας, θα καταντήσουμε έρμαια, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ανθρώπων που δεν έχουν καμία ηθική αναστολή, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη στιγμή. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι», πρόσθεσε.

Κούγιας: Ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών -Όλα γίνονται για το Ελληνικό

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Εγώ δεν είμαι τυχαίος δικηγόρος. Εχω υπάρξει δικηγόρος των μεγαλυτέρων επιχειρηματικών ονομάτων της χώρας και γνωρίζω πολλές φορές πώς γίνεται αυτό το παιχνίδι, θα το πω σκληρά, με φερέφωνα κάποιους πολιτικούς, οι οποίοι αυτομάτως ένα γεγονός που έχει άλλη υφή το μετατρέπουν σε ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο γεγονός που αφορά την κα Μενδώνη, την οποία εγώ προσωπικά θέλω πραγματικά, αν μου το επιτρέψει ο εντολέας μου, να μηνύσω, όπως προβλέπει ο κώδικας πια για την παράβαση της νομοθεσίας όσον αφορά την καταρράκωση του τεκμηρίου αθωότητας. Τι χαρακτηρισμοί ήταν αυτοί; “Επικίνδυνη προσωπικότητα”. Πολύ σωστά είπε ο συνάδελφός μου, ο προηγούμενος, ότι αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Αν θέλεις να διασώσεις και το πολιτικό σου μέλλον δεν καταστρέφεις έναν άνθρωπο, τον οποίο προηγουμένως αποθέωνες, τον πέρασες από τη Βουλή και τον έκανες διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, του μεγαλυτέρου θεατρικού θεσμού. Εγώ με την κα Μενδώνη δεν έχω γνωριστεί ποτέ, όμως γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια σύγκρουση συμφερόντων όσον αφορά το Ελληνικό. Η κα Μενδώνη, αρμοδία υπουργός, απεμπλέκει ένα-ένα τα προβλήματα για να ξεκινήσει το Ελληνικό».

Εάν παραιτηθεί η Μενδώνη, «αυτομάτως καθυστερεί. Και κάποιοι επενδύουν σε αυτή την καθυστέρηση, γιατί μπορεί αύριο να έχουμε εκλογές, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα», είπε ο κ. Κούγιας, απαντώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στο τι σχέση έχουν οι καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη και το Ελληνικό.

Παρακολουθούμε, είπε, «το μεγαλύτερο πολιτικό παιχνίδι, πολιτική αντιπαράθεση με αντικείμενο την υπουργό Πολιτισμού και κατ’ ευθείαν συζητήσεις πολιτικών αρχηγών…» «Δεν σας μυρίζει κάτι άλλο;», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα