Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο

Κοινοποίηση

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο

Όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Δευτέρα-Παρασκευή η λειτουργία των καταστημάτων.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο (06/02), στο πλαίσιο του lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (05/02) κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, που μπαίνει στις “κόκκινες” περιοχές και τη Χαλκιδική, θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 για το Σαββατοκύριακο.

Τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή) θα ισχύουν τα εξής:

αναστολή λειτουργίας δια ζώσης των λυκείων, μαθήματα με τηλεκπαίδευση, με φυσική παρουσία γυμνάσια και δημοτικά

λιανεμπόριο μόνο με click away

το Σάββατο ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φούρνοι, φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων

αναστέλλεται λειτουργία λαϊκών αγορών

“Κόκκινες” περιοχές παραμένουν δήμος Εορδαίας Κοζάνης, δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας Βοιωτίας, δήμος Σπάρτης Λακωνίας, Ζάκυνθος, ΠΕ Λέσβου.

Στις “κόκκινες” εντάσσονται από το Σάββατο: δήμος Ρεθύμνου Κρήτης, δήμος Πύδνας Κολινδρού, δήμος Διρφύων Ευβοίας, δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ηλείας, δήμος Τεμπών Λάρισας

Σκληρό lockdown σε πέντε περιοχές

Σε σκληρό lockdown τίθενται πέντε δήμοι της χώρας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Πρόκειται για τις Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Άγιο Νικόλαο και Χαλκίδα.

Σε αυτές τις περιοχές θα υπάρχει αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων ενώ θα λειτουργούν μόνο τα καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα