Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μόλις το 1,5% του πληθυσμού της Ξάνθης έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Κοινοποίηση

Μόλις το 1,5% του πληθυσμού της Ξάνθης έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό

Με ρυθμούς… χελώνας συνεχίζονται οι εμβολιασμοί τόσο στην Ξάνθη όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και παρά το γεγονός ότι ο Μάρτιος βρίσκεται προ των πυλών μόλις ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου. 

Για την περίπτωση της Ξάνθης, οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί αντιστοιχούν στο 4% του πληθυσμού, ήτοι 4.379 δόσεις εμβολίου. 

Ωστόσο εάν αναλογιστεί κανείς πως εξ’ αυτών μόλις οι 1.631 αφορούν πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους – έχοντας τη δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης πιστοποιητικού εμβολισμού – η εικόνα γίνεται χειρότερη. 

Πρακτικά το 1,5% του πληθυσμού της Ξάνθης έχει λάβει και τις δύο δόσεις και έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. 

Ενώ το ποσοστό αυτών που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου στην περιοχή ανέρχεται στο 2,5% του πληθυσμού. 

Συγκρίνοντας την Ξάνθη με άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα την Καρδίτσα – με πληθυσμό 113.544, πολύ κοντά σε αυτόν της Ξάνθης, βλέπουμε πως το αντίστοιχο ποσοστό των πολιτών που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ανέρχεται σε 2,1% του πληθυσμού. 

Μάλιστα στην Καρδίτσα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 7.915 δόσεις του εμβολίου, 3.500 περισσότερες δηλαδή απ’ ότι στην Ξάνθη! 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα