Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα μέτρα για εστίαση και take away: Τσουχτερά πρόστιμα σε πελάτες

Κοινοποίηση

Νέα μέτρα για εστίαση και take away: Τσουχτερά πρόστιμα σε πελάτες


Νέα μέτρα για τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης τα οποία είναι ανοιχτά και λειτουργούν με τη μέθοδο του take away τέθηκαν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση.

Μία ρύθμιση με την οποία απαγορεύεται η παραμονή των πελατών τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο επιχειρήσεων εστίασης, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού, ένα μέτρο που θα ισχύει και για τις «κίτρινες» περιοχές.

Ειδικότερα, η τροποποίηση αφορά το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1 της ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ Β’ 341).

Η απόφαση αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Έρχονται πρόστιμα για τους παραβάτες

Οι παραβάτες του μέτρου, πολίτες αλλά και οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων εστίασης, θα πληρώνουν πρόστιμο, σε περίπτωση παράβασης.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 6 της ίδιας ΚΥΑ αναφέρεται: «Παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), σύμφωνα με το σημείο 17 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1.

-Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο

-Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη».

Σημειώνεται πως τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως καταλήγει η ΚΥΑ, «η παρούσα ισχύει από χθες, 2 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00».

Πηγή: iefimerida.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα