Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΟΑΕΔ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα voucher

Κοινοποίηση

ΟΑΕΔ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα voucher


Ο ΟΑΕΔ κατέβαλε πάνω από 1,6 δις ευρώ σε 852.000 ανέργους στη διάρκεια της πανδημίας

To πρόγραμμα παρέχει κατάρτιση, επαγγελματική συμβουλευτική και πιστοποίηση σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών στους τομείς τεχνικών επαγγελμάτων: μεταποίησης / βιομηχανίας, κατασκευών, υγείας – πρόνοιας, τουρισμού και επισιτισμού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.520,00€.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή με θέμα την μέριμνα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου τόνισε πως «περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν σε επιδόματα, παροχές και βοηθήματα σε 750.000 ανέργους και σε 52.000 εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας για περίπου 370.000 ανέργους, οι δύο κύκλοι οικονομικής ενίσχυσης για 250.000 μακροχρόνια ανέργους και η μηνιαία αποζημίωση για 20.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό παρείχαν το αναγκαίο δίχτυ ασφαλείας στους συμπολίτες μας που το είχαν περισσότερο ανάγκη».

Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε και στη σταδιακή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με στόχο τη μείωση των επισκέψεων στα υποκαταστήματα.

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα-τόνισε- ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκης, παρουσίασε μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ τη νέα εφαρμογή ΟΑΕΔapp που παρέχει πρόσβαση στους πολίτες σε περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του κινητού τους τηλεφώνου».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα