Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι κορυφαίες ελληνικές εταιρείες

Κοινοποίηση

Οι κορυφαίες ελληνικές εταιρείεςΟι κορυφαίες ελληνικές εταιρείες

Στην Ελλάδα, έχουν ιδρυθεί και εδραιωθεί μεγάλες εταιρείες, με την πρωτιά να την έχουν οι τράπεζες. Τα έσοδα των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα ξεπερνάνε τα 100 και 200 εκατομμύρια ευρώ. Σίγουρα, όμως, υπάρχουν αναπτυσσόμενες start-up, καθώς και άλλες εταιρείες που κατέχουν ήδη μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Διαβάστε παρακάτω για τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, όπως τις έχει συντάξει το NetBet στοιχημα.

Piraeus Bank A.E.

Η Universal Bank Piraeus Bank A.E. ιδρύθηκε το 1916 με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η τράπεζα παρέχει τώρα διάφορες τραπεζικές υπηρεσίες μέσω 620 καταστημάτων στην Ελλάδα και 133 καταστημάτων σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Βουλγαρία, Ουκρανία και Αλβανία. Με έδρα την Αθήνα, είναι η μεγαλύτερη από τις τράπεζες στην Ελλάδα όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία. Διαθέτει μερίδιο αγοράς 30% στα καθαρά δάνεια και μερίδιο 29% στις συνολικές καταθέσεις.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι μια παγκόσμια εταιρεία τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1841. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη χώρα όσον αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα με καταθέσεις και η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα όσον αφορά ελληνικά δάνεια.

Η τράπεζα παρέχει χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες σε ιδιώτες και εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες μέσω των 542 ελληνικών καταστημάτων και 336 καταστημάτων στο εξωτερικό.

Alpha Bank

Η Alpha Bank είναι η μεγαλύτερη από τις τράπεζες στην Ελλάδα όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Η τράπεζα λειτουργεί ένα δίκτυο 671 καταστημάτων, καθώς και θυγατρικών σε ολόκληρη τη νότια Ευρώπη, προσφέροντας χρηματοοικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες σε ιδιώτες και εταιρείες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Η Alpha Bank ιδρύθηκε το 1879 όταν ο Ιωάννης Φ. Κωστόπουλος ίδρυσε μια μικρή εμπορική εταιρεία στην Καλαμάτα. Το τραπεζικό του τμήμα ονομάστηκε τότε Τράπεζα της Καλαμάτας το 1918. Το 1924, η τράπεζα υιοθέτησε το όνομα Banque de Credit Commercial Hellenique αφού μετέφερε την έδρα της στην Αθήνα.

Eurobank Ergasias SA

Ιδρύθηκε το 1990, η Eurobank Ergasias SA είναι από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός οργανισμός παρέχει ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως λιανική, εταιρική και επενδυτική τραπεζική, καθώς και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, μέσω των 898 καταστημάτων του.

Με έδρα την Αθήνα, η τράπεζα διατηρεί σταθερή παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Κύπρο, το Λουξεμβούργο, το Λονδίνο και την Ουκρανία.

Hellenic Petroleum SA

Η Hellenic Petroleum SA είναι εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας κυρίως στην Ελλάδα, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι δραστηριότητες του Ομίλου περιλαμβάνουν διύλιση και εμπορία προϊόντων πετρελαίου, παραγωγή και εμπορία πετροχημικών προϊόντων και εξερεύνηση υδρογονανθράκων. Ο Όμιλος παρέχει επίσης υπηρεσίες μηχανικής.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα