Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Ολόκληρη η απόφαση για 1.030 προσλήψεις στην Αστυνομία (ΦΕΚ)

Κοινοποίηση

Ολόκληρη η απόφαση για 1.030 προσλήψεις στην Αστυνομία (ΦΕΚ)


Με ποια κριτήρια θα προσληφθούν οι νέοι Ειδικοί Φρουροί

Νόμος του Κράτους έγινε και επίσημα με τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ το ψηφισμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη 1.030 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το workenet.gr, σύμφωνα με τον νόμο υπ’ αριθμ. 4777 που φέρει την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συνιστώνται Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) στα Πανεπιστήμια της χώρας, οι οποίες συγκροτούνται από αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς.

Αποστολή των ΟΠΠΙ είναι η προστασία και ασφάλεια τόσο των προσώπων που βρίσκονται στους χώρους των Α.Ε.Ι., όσο και των υποδομών αυτών. Οι ΟΠΠΙ είναι αρμόδιες για την άσκηση αστυνομικών καθηκόντων εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. και ιδίως για:

Την πρόληψη της τέλεσης και την αντιμετώπιση κάθε αξιόποινης πράξης εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.

τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων μαζί με το προσωπικό των Α.Ε.Ι.

την πραγματοποίηση περιπολιών

Το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία, η εν γένει υπηρεσιακή του κατάσταση ρυθμίζεται από τις πάγιες διατάξεις που διέπουν το αστυνομικό προσωπικό και τους ειδικούς φρουρούς. 

Στους ειδικούς φρουρούς που στελεχώνουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), επιτρέπεται η άσκηση προανακριτικών καθηκόντων για το διάστημα που υπηρετούν σε αυτές και για υποθέσεις των οποίων επιλαμβάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Προβλέπονται (και) προσλήψεις εποχικού προσωπικού

Η απόφαση εκτός των ΟΠΠΙ, προβλέπει και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στη νεοσύστατη Μονάδα Ασφάλειας και Προστασίας που συνιστάται σε κάθε ΑΕΙ.

Η μονάδα έχει ως αποστολή την εφαρμογή και αξιολόγηση της πολιτικής και των μέτρων για θέματα ασφάλειας και προστασίας εντός των χώρων του Α.Ε.Ι., με στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και αδιάλειπτης άσκησης των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, διοικητικών και λοιπών δραστηριοτήτων του ΑΕΙ.

Η μονάδα στελεχώνεται από τακτικό προσωπικό του ΑΕΙ και προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η μέγιστη διάρκεια απασχόλησης του έκτακτου προσωπικού ισούται με τη διάρκεια του έργου/προγράμματος, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει την πενταετία.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρο το ΦΕΚ της απόφασης.

Δείτε το έγγραφο

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα