Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόεδρος εκδιδόμενων: Το 90% των ιερόδουλων πεινάει

Κοινοποίηση

Πρόεδρος εκδιδόμενων: Το 90% των ιερόδουλων πεινάει


Πολλές κοπέλες έχουν χάσει τα σπίτια τους και πεινάνε – Μόνο το 10%  των γυναικών έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Μόνο το 10% των γυναικών που εργάζονται στο σεξ έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Το 90% των εκδιδόμενων γυναικών αυτή τη στιγμή πεινάει», εξηγεί στο GRTimes η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος κ. Έλλη Κανελλοπούλου.

Η ίδια μάλιστα, εκτιμά ότι οι οίκοι ανοχής, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, θα μπορούσαν να εργαστούν ακολουθώντας μία σειρά από μέτρα.

Ειδικότερα, η κα Κανελλοπούλου σημειώνει ότι το επάγγελμα των ιερόδουλων, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, όχι επειδή δεν έχει στηριχθεί όσο τα υπόλοιπα επαγγέλματα, αλλά επειδή μόνο το 10% των εκδιδόμενων γυναικών έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

«Το υπόλοιπο 90% είναι στη μαύρη εργασία με αποτέλεσμα τώρα, εν μέσω πανδημίας, να ζουν με μηδενικό εισόδημα για περίπου 3 μήνες, καθώς ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα η εργασία να είναι αδύνατη.

«Η κατάστασή τους είναι τραγική. Οι κοπέλες ωρύονται. Πολλές έχουν χάσει τα σπίτια τους και πεινάνε. Όσες είναι τυχερές στηρίζονται σε φίλους και οικογένεια» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή στο GRTimes.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα