Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Κοινοποίηση

Ο σεισμός σημειώθηκε στην επαρχία Κόνια - Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον οργανισμό καταστροφών της χώρας.  Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) δήλωσε στον ιστότοπό της ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 6.51 μ.μ. τοπική ώρα στην περιοχή Tuzlukcu της επαρχίας Κόνια. Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα επτά χιλιόμετρα.  Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter.  Ακολούθησαν δυο σεισμοί στην ίδια περιοχή, με μέγεθος 4 Ρίχτερ στις 6.52 μ.μ. και 4,1 Ρίχτερ στις 6.53 μ.μ.  Η Τουρκία είναι από τις πιο ενεργές σεισμικά ζώνες στον κόσμο. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας ισχυρός σεισμός με μέγεθος 6,6 Ρίχτερ έπληξε την επαρχία της Σμύρνης, αφήνοντας πάνω από 110 νεκρούς και τραυματίζοντας περισσότερους από 1.000.


Ο σεισμός σημειώθηκε στην επαρχία Κόνια – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον οργανισμό καταστροφών της χώρας.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) δήλωσε στον ιστότοπό της ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 6.51 μ.μ. τοπική ώρα στην περιοχή Tuzlukcu της επαρχίας Κόνια. Το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα επτά χιλιόμετρα.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στο Twitter.

Ακολούθησαν δυο σεισμοί στην ίδια περιοχή, με μέγεθος 4 Ρίχτερ στις 6.52 μ.μ. και 4,1 Ρίχτερ στις 6.53 μ.μ.

Η Τουρκία είναι από τις πιο ενεργές σεισμικά ζώνες στον κόσμο. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας ισχυρός σεισμός με μέγεθος 6,6 Ρίχτερ έπληξε την επαρχία της Σμύρνης, αφήνοντας πάνω από 110 νεκρούς και τραυματίζοντας περισσότερους από 1.000.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα