Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Συνταγή: Αφράτη οµελέτα φούρνου µε µπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Η ευκολία στο µαγείρεµα, ειδικά όταν έχουµε περιορισµένο χρόνο, είναι αναγκαία - Η οµελέτα φούρνου µε µπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά...

Συνταγή: Αφράτη οµελέτα φούρνου µε µπρόκολο, πατάτες & γραβιέρα

Η ευκολία στο µαγείρεµα, ειδικά όταν έχουµε περιορισµένο χρόνο, είναι αναγκαία - Η οµελέτα φούρνου µε µπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, µε απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιµο και ελαφρύ!

Συνταγή - Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη

30 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4-5 άτοµα

  • 500 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 300 γρ. µπρόκολο
  • 8 µεγάλα αυγά
  • 30 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυµάρι φρέσκο ή ξερό
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Τρίβουµε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζουµε το µπρόκολο σε μικρά µπουκετάκια και τα ανακατεύουµε όλα σε ένα µπολ.

Χτυπάµε τα αυγά ελαφρά µε ένα πιρούνι και τα προσθέτουµε στο µπολ. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο, το θυµάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουµε και µεταφέρουµε το µείγµα σε ένα µέτριο πυρίµαχο σκεύος.

Ψήνουµε την οµελέτα για περίπου 25΄ µέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρουµε αµέσως µε µια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.