Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Συνταγή: Ρεβίθια ψητά σαλάτα με παντζάρι, λούζα και ξινοτύρι

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ + 12 ΩΡΕΣ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ | ΕΥΚΟΛΟ Υλικά για 4 άτομα 400 γρ. ρεβίθια µικρόσπερµα, µουλιασµένα σε νερό αποβραδίς 2 µικρά παντζάρια 1 ...

Συνταγή: Ρεβίθια ψητά σαλάτα με παντζάρι, λούζα και ξινοτύρι

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ + 12 ΩΡΕΣ ΜΟΥΛΙΑΣΜΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. ρεβίθια µικρόσπερµα, µουλιασµένα σε νερό αποβραδίς

2 µικρά παντζάρια

1 µικρό κρεµµύδι

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

8 σπόρους κόλιανδρο ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεµµυδάκι φρέσκο

10 ml µηλόξιδο

ξύσµα από 1/2 πορτοκάλι

8 φέτες λούζα Τήνου

150 γρ. ξινοτύρι Ιου

αλάτι, µαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε τα ρεβίθια µε µπόλικο φρέσκο νερό ώστε να καλύπτονται καλά και βράζουµε για 50΄ ή µέχρι να µαλακώσουν. Σουρώνουµε και κρατάµε 100 ml από τον ζωµό τους.

Ταυτόχρονα σε µια άλλη κατσαρόλα βάζουµε τα παντζάρια µε τη φλούδα τους σε µπόλικο νερό να βράσουν για 35΄-40΄. Τα αφήνουµε στην άκρη.

Ρίχνουµε τα ρεβίθια σε ένα ταψί. Κόβουµε σε φέτες το κρεµµύδι και το ρίχνουµε στο ταψί µε το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, τη σκελίδα σκόρδου σπασµένη, τον ζωµό από τα ρεβίθια που κρατήσαµε και ανακατεύουµε. Ψήνουµε για 20΄ σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC. Αφήνουµε να κρυώσουν εκτός φούρνου.


Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα ψηµένα ρεβίθια µε τα παντζάρια κοµµένα σε κύβους, το φρέσκο κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένο, το µηλόξιδο, το ξύσµα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουµε µε το ξινοτύρι που έχουµε πλάσει σε µικρά µπαλάκια, τις φέτες λούζας και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

ΣΥΝΤΑΓEΣ: ΦΑΝΗΣ ΜΑΪΚΑΝΤΗΣ

STYLING: Κ. ΛΥΚΟΥΡEΣΗ

FOOD STYLING: ΜAΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦIΕΣ STUDIO M