Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά ολικής με ντοματίνια, μπαλσάμικο και βασιλικό

20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Υλικά για 4 άτοµα 400 γρ. πέννες ολικής άλεσης 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 12 ντοµατίνια, κοµµένα στη...

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά ολικής με ντοματίνια, μπαλσάμικο και βασιλικό

20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτοµα

  • 400 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 12 ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 25 ml ξίδι βαλσαµικό
  • 15 φύλλα βασιλικό
  • χοντρό αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε µπόλικο νερό και αλάτι και βράζουµε τα ζυµαρικά σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουµε και κρατάµε 150 ml από το νερό που έβρασαν.

Σε µια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουµε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το σκόρδο πολύ λίγο για να µην καεί, ανακατεύοντας συνεχώς µε µια σπάτουλα.

Προσθέτουµε τα ντοµατίνια, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουµε µε το ξίδι. Ανακατεύουµε και αφήνουµε τα ντοµατίνια να καραµελώσουν για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουµε τα ζυµαρικά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το νερό που κρατήσαµε, κουνάµε το τηγάνι να αναµειχθούν τα υλικά και, αφού πάρουν µια γρήγορη βράση, τραβάµε το σκεύος από τη φωτιά.

Μοιράζουµε αµέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας µε πιπέρι και λίγο επιπλέον βασιλικό αν θέλουµε.

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη