Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το ΚΙΕΦ μιλά για «μακεδονική» και «τουρκική» μειονότητα στη χώρα μας

Κοινοποίηση

Το ΚΙΕΦ μιλά για «μακεδονική» και «τουρκική» μειονότητα στη χώρα μας


Υπερασπιστής φιλοσκοπιανού σωματείου – Κατά του συγκεκριμένου σωματείου κινήθηκε νομικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Προστάτης των «καταπιεσμένων» φιλοσκοπιανών στην Βόρεια Ελλάδα, επιχειρεί να εμφανιστεί το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ (DEB) της Θράκης, που δεν κρύβει τις σχέσεις του με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και τα όσα επιδιώκει να πετύχει στην ευαίσθητη περιοχή.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απέρριψε την έφεση μελών του φιλοσκοπιανού σωματείου «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος» κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών (185/2019) με την οποία ακύρωνε τη σύσταση του που αρχικά είχε εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο Σερρών τον Δεκέμβριο του 2017.

Στ’ απόνερα της Συμφωνίας τω Πρεσπών, τα λιγοστά μέλη του συγκεκριμένου σωματείου, επιχείρησαν να «βαπτίσουν» τον γηγενή πληθυσμό της περιοχής ως μη Έλληνες αλλά ως «μακεντόνετς», μέλη ουσιαστικά υποτιθέμενης «μειονότητας» που σύμφωνα με τους προκλητικούς ισχυρισμούς τους, υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.

Στους καταστατικούς σκοπούς της «Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων», έκαναν λόγο αόριστα για «συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σερρών, με τη διάσωση, διατήρηση και προβολή των ιστορικών στοιχείων, της ντόπιας Γλώσσας, των εθίμων και παραδόσεων» καθώς και την «καταγραφή βιογραφιών χαρακτηριστικών προσωπικοτήτων». Ωστόσο, μία ανάγνωση της εφημερίδας «ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ» που εκδίδει η εν λόγω ΜΚΟ, είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς τα ύποπτα παιχνίδια που επιχειρεί να παίξει, σε μια ιδιαίτερη ευαίσθητη περίοδο.

Κατά του συγκεκριμένου σωματείου κινήθηκε νομικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, που είχε ως αποτέλεσμα ν’ ακυρωθεί η απόφαση ίδρυσης του συγκεκριμένου σωματείου για λόγους «διατήρησης της Δημόσιας Τάξης», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «μητρική γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η Ελληνική» και πως η «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων» όταν μιλούσε για «μακεδονική παράδοση» εννοούσε ουσιαστικά την σκοπιανή – σλαβική.

Τα μέλη που παρέμειναν στο υπό κατάργηση φιλοσκοπιανό σωματείο, μια και τα περισσότερα αποστασιοποιήθηκαν και παραιτήθηκαν μετά το θόρυβο που ξέσπασε, κατέθεσαν στη συνέχεια έφεση κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών με την οποία τους έβαλε… «λουκέτο». Τον περασμένο Φεβρουράριο η έφεση συζητήθηκε στο Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, που απέρριψε τελικά την προσφυγή.

Το ΚΙΕΦ μιλά για «μακεδονική» και «τουρκική» μειονότητα στη χώρα μας

Αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει προκλητικά λόγο για ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας, που «καταπιέζεται» από τις ελληνικές Αρχές μαζί με την «τουρκική», όπως αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Το ΚΙΕΦ συγκρίνει τις «διώξεις» -όπως ισχυρίζεται- κατά των «Μακεντόνετς» με αυτές των «Τούρκων» της Θράκης. Η προκλητική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Παρακολουθούμε με ανησυχία την όλη διαδικασία του Συλλόγου «Αδελφότητα γηγενών-ντόπιων νομού Σερρών Κύριλλος και Μεθόδιος» που εξαρχής αν και κηρύχθηκε επίσημα νόμιμη το 2017, εν συνεχεία με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών που έκανε δεκτή την ανακοπή για την ακύρωση του Συλλόγου που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας Σερρών εναντίον της απόφασης του Ειρηνοδικείου. Η απόφαση αυτή ενάντια στην Μακεδονική Μειονότητα είναι ένα παράδειγμα όλων αποφάσεων που έχουν δοθεί ενάντια στην Μουσουλμανική-Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης παρά της αποφάσεις του ΕΔΑΔ που σε όλες δικαιώνουν την Μεινότητα μας. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να ασκούν πίεση. Η άρνηση ταυτότητας των εθνικών μειονοτήτων είναι μία αναδημοκρατική και μη δεκτή πράξη. Ελπίζουμε ότι τέτοιες πρακτικές θα βρουν ένα τέλος το συντομότερο δυνατόν και τέλος θέλουμε να δηλώσουμε στην κοινή γνώμη ότι ζητούμε την επιστροφή των δικαιωμάτων όλων των Μειονοτήτων».

protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα