Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: 1.010 άτομα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Κοινοποίηση

Ξάνθη: 1.010 άτομα έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Σε 1.010 ανέρχονται οι πολίτες στην Ξάνθη που έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Πρόκειται κυρίως για το υγειονομικό προσωπικό και τα σώματα ασφαλείας, οι οποίοι άλλωστε είχαν λάβει και την πρώτη δόση κατά προτεραιότητα. 

Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας συνολικά έχουν ολοκληρωθεί 3.321 εμβολιασμοί, με τον Έβρο να διατηρεί τα ινία στη Θράκη, και μάλιστα με διαφορά, μετρώντας συνολικά 7.441 εμβολιασμούς μέχρι και σήμερα. Ουραγός παραμένει η Ροδόπη με 2.675 , η οποία ωστόσο δεν απέχει πλέον τόσο πολύ από τους ρυθμούς εμβολιασμού που παρατηρούνται στην Ξάνθη. 

Το AstraZeneca στο Κ.Υ. Σταυρούπολης

Την ίδια στιγμή ξεκινούν οι εμβολιασμοί και για την πληθυσμιακή ομάδα 60-64, με αρκετούς ωστόσο κατοίκους της Ξάνθης να έχουν κληθεί να μεταβούν στο Κ.Υ. Ιάσμου, που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, για να λάβουν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση στη συνέχεια. 

Το εμβόλιο AstraZeneca θα ξεκινήσει να χορηγείται στους κατοίκους της περιοχής στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης, από τη Δευτέρα 15/02 ενώ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Σας ανακοινώνουμε ότι από Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 ξεκινάμε τον εμβολιασμό κατά του ιού SARS-CoV-2. Η ηλικιακή ομάδα που θα εμβολιάζουμε προς το παρόν είναι η 60-64 ετών και το εμβόλιο που θα χορηγείται θα είναι της AstraZeneca.

Οι ηλικίες 60-64 ετών, λοιπόν, που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, έχουν λάβει ήδη sms ή e-mail με το ραντεβού τους. Η διαχείριση του ραντεβού (ημερομηνία, ώρα, τόπος, ακύρωση) γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr ή απευθύνεστε σε κάποιο φαρμακείο ή ΚΕΠ της επιλογής σας.

Οι υπόλοιποι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και επιθυμούν να εμβολιαστούν, απευθύνονται σε κάποιο ΚΕΠ ή φαρμακείο ή προγραμματίζουν το ραντεβού τους μέσω της ιστοσελίδας emvolio.gov.gr.

Σας παρακαλούμε πολύ, να είστε υπεύθυνοι όσον αφορά την προσέλευσή σας στο ραντεβού σας, ώστε να μην υπάρχει “χαμένη δόση”, που είναι εξαιρετικά πολύτιμη.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Ξάνθης και όλοι οι αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα για την ασφαλή προσέλευσή σας στο Κέντρο Υγείας μας σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Σας περιμένουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία!”

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα