Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σχεδόν 5.000 εμβολιασμοί στην Ξάνθη – 1.780 έλαβαν τη 2η δόση

Κοινοποίηση

Σχεδόν 5.000 εμβολιασμοί στην Ξάνθη – 1.780 έλαβαν τη 2η δόση

Εμβολιασμοί Ξάνθη: Σε σχεδόν 5.000 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ξάνθη, με τους ρυθμούς χορήγησης του εμβολίου κατά του κορονοϊού να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Υγείας, συνολικά έχουν χορηγηθεί 4.991 δόσεις των εμβολίων στην Ξάνθη, ενώ εξ’ αυτών οι 1.780 αφορούν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 

Πρακτικά, μόλις ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού της περιοχής έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στον Μάρτιο. 

Την ίδια στιγμή ωστόσο, σε καθημερινή βάση τα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ξάνθη παραμένουν είτε μονοψήφια είτε ακόμη και μηδενικά. 

Η εικόνα στη Θράκη

Στον αντίποδα, αλματώδεις είναι οι ρυθμοί εμβολιασμού στον Έβρο, ο οποίος αριθμεί ήδη 11.473 δόσεις των εμβολίων, διατηρώντας την πρώτη θέση στη Θράκη. 

Μάλιστα, στη γειτονική Περιφερειακή Ενότητα, 4.042 πολίτες έχουν λάβει ήδη και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Σε παρόμοια μοίρα με αυτή της Ξάνθης βρίσκεται και η Ροδόπη, στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 4.450 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής, ενώ και εκεί μόλις 1.416 είναι οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα