12 Κανόνες για τη ζωή

12 Κανόνες για τη ζωή

Jordan B. Peterson - Ένα αντίδοτο για το χάος - Key Books

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κλινικός ψυχολόγος Jordan B. Peterson έχει επηρεάσει τον σύγχρονο τρόπο κατανόησης της προσωπικότητας και έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους διανοούμενους της εποχής μας. 

Οι διαλέξεις του πραγματεύονται από τις ερωτικές σχέσεις και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών έως τη μυθολογία και τη Βίβλο, και τις έχουν παρακολουθήσει δεκάδες εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Σε μια εποχή με πρωτόγνωρες αλλαγές και τεράστια πολιτική και κοινωνική πόλωση, το ειλικρινές και αναζωογονητικό μήνυμά του για την αξία της ατομικής ευθύνης και τη σοφία του αρχαίου κόσμου έχει βρει παγκόσμια απήχηση.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κλινικός ψυχολόγος Jordan B. Peterson έχει επηρεάσει τον σύγχρονο τρόπο κατανόησης της προσωπικότητας και έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους διανοούμενους της εποχής μας.

Σε αυτό το βιβλίο, που θεωρείται πλέον σταθμός για την προσωπική ανάπτυξη, παρουσιάζει 12 θεμελιώδεις και πρακτικούς κανόνες για το πως να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νόημα – από το να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη πριν κατακρίνουμε τον οποιονδήποτε, έως το να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με αυτό που ήμασταν χθες, και όχι με αυτό που είναι κάποιος άλλος σήμερα. Η ευτυχία είναι ένας μάταιος στόχος, πρεσβεύει ο Peterson και μας προτρέπει στη θέση της να αναζητήσουμε νόημα, όχι για χάρη του νοήματος, αλλά ως αντίσταση ενάντια στον πόνο που είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξή μας.

Αντλώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από τις συνεδρίες του και την προσωπική ζωή του, τη μοντέρνα ψυχολογία και τη φιλοσοφία, και μαθήματα από τους αρχαιότερους μύθους της ανθρωπότητας, οι 12 Κανόνες για τη ζωή προσφέρουν ένα σωτήριο αντίδοτο για το χάος της ζωής μας: αιώνιες αλήθειες που βρίσκουν εφαρμογή στα σύγχρονα προβλήματά μας.

Οι 12 Κανόνες για τη Ζωή σε 12 λεπτά, από τον ίδιο τον Dr. Peterson: 


O Διεθνής Τύπος έγραψε για τον Dr. Peterson:

«Ο πιο δημοφιλής ψυχολόγος της Δύσης στη σημερινή εποχή.»

‒ The New York Times

«Ένας από τους πλέον συναρπαστικούς στοχαστές της εποχής μας, θαρραλέος και παθιασμένος.»

‒ The Guardian

«Ωρίμασε και ανάλαβε τις ευθύνες σου: αυτό είναι το μήνυμα αυτού του ροκ σταρ ψυχολόγου. Ένας σκληροπυρηνικός οδηγός αυτάρκειας, καλής συμπεριφοράς, προσωπικής ανάπτυξης και ατομικότητας {…} Ο Peterson υφαίνει τις ιδέες του σαν μάγος.»

‒ The Times

«Εκτός από ανθρωπισμό και χιούμορ, οι ιδέες του Peterson διαθέτουν μεγάλο βάθος και ουσία. Ο Peterson είναι ένας αληθινός κοσμοπολίτης, μια πληθωρική προσωπικότητα, που αναγνωρίζει τη σημασία των γερών θεμελίων για την κατανόηση του κόσμου.»

‒ The Spectator

«O Peterson είναι μια μοναδική περίπτωση διανοούμενου. Έχει την ικανότητα να παίρνει τις πιο δύσκολες ιδέες και να τις κάνει συναρπαστικές. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τα βίντεό του στο YouTube έχουν πάνω από 35 εκατομμύρια θεάσεις. Είναι ό,τι πλησιέστερο σε ροκ σταρ έχει να επιδείξει ο ακαδημαϊκός κόσμος.»

‒ The Observer

O Jordan B. Peterson με αριθμούς

Έχει μεταφραστεί σε 50 γλώσσες ★ Περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα ★ 700 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube ★ 55 εκατομμύρια downloads στα podcasts του ★ 14 εκατομμύρια επισκέπτες στο blog του ★ 6,5 εκατομμύρια followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αγορά του βιβλίου εδώ

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال