Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θράκη: Αντιδράσεις για το άδικο lockdown χωρίς κρούσματα

Κοινοποίηση

Θράκη: Αντιδράσεις για το άδικο lockdown χωρίς κρούσματα


Οι πρώτες αντιδράσεις για την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων καταγράφονται στη Θράκη. 

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες περιοχές της Θράκης καταγράφουν ελάχιστο αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να τις συμπεριλάβει στις “κόκκινες” περιοχές!

Η εξέλιξη αυτή φυσικά επηρεάζει άρδην την τοπική οικονομία ενώ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα εκτυλίχθηκαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας. 

Τότε, όταν η Ξάνθη κατέγραφε “υψηλό επιδημιολογικό φορτίο” έμπαινε σε καθεστώς αυστηρού lockdown, τοπικού χαρακτήρα, ενώ την ίδια στιγμή άλλες περιοχές (στις οποίες με τα τότε δεδομένα δεν υπήρχε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων) παρέμεναν χωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα. 

Παρά το γεγονός ότι η επιβολή του νέου lockdown στην περιοχή, τη στιγμή που η Ροδόπη και η Ξάνθη συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές με τα λιγότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες, οι αντιδράσεις των φορέων είναι συγκρατημένες έως ανύπαρκτες. 

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής έσπευσε άμεσα να δηλώσει την αντίθεσή του στα νέα μέτρα, κάτι που θα περίμενε κανείς να κάνουν και όλοι οι Δήμαρχοι της Ξάνθης αλλά και η Περιφέρεια ΑΜΘ. 

Η αντίδραση του Δημάρχου Κομοτηνής 

Μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων περιοριστικών μέτρων, που θα εφαρμοστούν από αύριο 4 Μαρτίου μέχρι και τις 16 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, εκφράζει την έκπληξη και την απογοήτευση της Δημοτικής αρχής για τον χαρακτηρισμό της περιοχής μας ως «κόκκινης» και κατά συνέπεια για την εφαρμογή των νέων αυστηρότερων μέτρων και στον Δήμο μας. 

Έναν Δήμο, που με τη διαρκή επαγρύπνηση και ενεργοποίηση της Δημοτικής αρχής και των πολιτών και τη συνεπή και ορθή τήρηση των υγειονομικών μέτρων από όλους μας καταφέραμε να τον διατηρήσουμε «λευκό», με ελάχιστα κρούσματα. 

Τώρα, με αυτήν την αναιτιολόγητη εξέλιξη η τοπική κοινωνία και ο επαγγελματικός μας κόσμος θα δεχτούν περαιτέρω πλήγματα, που θα συντείνουν στη δραματική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας.

Παράλληλα, ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά μεταφέροντάς του την αγωνία και ανησυχία των τοπικών αρχών, φορέων, επαγγελματιών και κατοίκων για την επιβολή από σήμερα των νέων περιοριστικών μέτρων στην ΠΕ Ροδόπης. Ο βουλευτής ζήτησε τα κριτήρια με τα οποία ελήφθησαν τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα που δεν αντιστοιχούν στην επιδημιολογική κατάσταση που βρίσκεται η Ροδόπη.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα