Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εμβολιασμός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ηλικίες 65-69

Κοινοποίηση

Εμβολιασμός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ηλικίες 65-69

Σημειώνεται πως σήμερα 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 26.000 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά ο αριθμός των εμβολιασμών ανέρχεται στους 1.630.000

Την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφορμά για τα ραντεβού εμβολιασμού ατόμων από 65 έως 69 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Σημειώνεται πως σήμερα 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 26.000 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά ο αριθμός των εμβολιασμών ανέρχεται στους 1.630.000. Ειδικότερα, 1.065.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%, ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως:

  • Από την Pfizer περιμένουμε τον Απρίλιο 1.100.000 δόσεις εμβολίου.
  • Από την Astrazeneca περιμένουμε τον Απρίλιο 450.000 δόσεις.
  • Από την Moderna περιμένουμε τον Απρίλιο 100.000 δόσεις κι άλλη μία παρτίδα αργότερα.
  • Η Johnson & Johnson έστειλε ένα ενδεικτικό πλάνο τριμήνου με 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάρτιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.

Ραντεβού για το εμβόλιο

Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με τρεις τρόπους.

Κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr

Επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή φαρμακεία.

Ο πολίτης θα λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό-αριθμό ραντεβού, καθώς και το QR Code, ανάλογα με τον τρόπο που προγραμμάτισε το ραντεβού. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία του ραντεβού, ο πολίτης θα λαμβάνει email και SMS υπενθύμισης για την ημέρα και ώρα ραντεβού μαζί με link για το website που έχει κατάλληλες γενικές οδηγίες προετοιμασίας (π.χ. να μην έχει πυρετό, να έχει μαζί του τον κωδικό κλπ.), αλλά και ειδικές οδηγίες ανάλογα με το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί.

Πώς γίνεται να εμβολιαστείτε νωρίτερα

Ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι οι πολίτες όταν κλείνουν το ραντεβού τους, θα μπορούν να επιλέξουν να μπουν σε λίστα αναμονής και εάν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις τότε θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα, λαμβάνοντας σχετικό SMS. 

«Όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα από τα μελλοντικά ραντεβού, έτσι ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται νωρίτερα», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Σε περίπτωση που υπάρχουν αδιάθετες δόσεις πέρα από τη λίστα αναμονής, αυτές θα πηγαίνουν στα σώματα ασφαλείας και σε εκπαιδευτικούς.

imerisia.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα