Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επεκτείνεται το δωρεάν wifi στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Επεκτείνεται το δωρεάν wifi στην Ξάνθη

Ο Δήμος Ξάνθης, δίνοντας προτεραιότητα στις νέες τεχνολογίες προς όφελος του πολίτη, επέκτεινε το δίκτυο της ελεύθερης ασύρματης σύνδεσης (WiFi) στο διαδίκτυο σε περισσότερα σημεία της πόλης, με την υλοποίηση του προγράμματος WiFi4EU.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) www.wifi4eu.eu, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στη στήριξη των Δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi σε κέντρα δημόσιας ζωής, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών, κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες και τουριστικά σημεία για την πληροφόρηση των επισκεπτών. 

Για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου, o Δήμος Ξάνθης, ως δικαιούχος του έργου, εξασφάλισε χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαιτούμενου εξοπλισμού, 15.000 €. Έτσι, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, ολοκλήρωσε τις εργασίες εγκατάστασης σημείων ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης, επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυό του, ενώ στόχος του είναι να προστεθούν και νέα σημεία στο άμεσο μέλλον.

Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές και tablet, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν ελεύθερα πλέον στο Διαδίκτυο και στους παρακάτω χώρους:

    • Δημαρχείο – Κεντρική Πλατεία, ένα (1) σημείο

    • Πλατεία Διοικητηρίου, ένα (1) σημείο

    • Πάρκο – Παιδική Χαρά (Βλαχοπούλου), ένα (1) σημείο

    • Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου, τρία (3) σημεία

    • Θεματικό Πάρκο Λημνίου, τρία (3) σημεία

    • Πάρκο Κυψέλης, δύο (2) σημεία

Στα σημεία αυτά οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το όνομα δικτύου (SSID) WiFi4EU, ενώ στη συνέχεια επιλέγουν το «Είσοδος – Login» στην αρχική οθόνη πρόσβασης και μπορούν να κάνουν ελεύθερα χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, με αφορμή την υλοποίηση του έργου, επεσήμανε ότι «αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Ξάνθης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας». 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα