Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίδομα θέρμανσης: Λιγότερα χρήματα, περισσότερα παράπονα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Επίδομα θέρμανσης: Λιγότερα χρήματα, περισσότερα παράπονα στην Ξάνθη

Με την… όρεξη φαίνεται πως έμειναν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης, για ακόμη μια φορά φέτος, βλέποντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να πιστώνονται σταδιακά το απόγευμα της Τρίτης με το επίδομα θέρμανσης. 

Τα ποσά που είδαν να λαμβάνουν παρουσιάζονται ιδιαίτερα μειωμένα συγκριτικά με πέρσι, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έλαβαν 15-20 ευρώ, ως αναλογία για τα χιλιοστά που εντοπίζονται ως διασταυρωμένες αγορές. 

Μάλιστα, αρκετοί κάτοικοι δεν είχαν λάβει καν χρήματα κατά την πρώτη καταβολή του επιδόματος, επισημαίνοντας ότι πρακτικά έχουν καταναλώσει τα ίδια χιλιοστά πετρελαίου με πέρσι και λαμβάνουν ιδιαίτερα μικρά ποσά επιδόματος. Χαρακτηριστικά κάτοικος σημειώνει πως πέρσι, για το ίδιο σπίτι και την ίδια κατανάλωση – με μικρές αποκλίσεις – έλαβε 180 ευρώ και φέτος σχεδόν 50 ευρώ. 

Η πίστωση των λογαριασμών ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και θα έχει ολοκληρωθεί την Τετάρτη, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η παρουσία κατοίκων της Ξάνθης στα ΑΤΜ της περιοχής. 

Επίδομα Θέρμανσης 2021 – Η ανακοίνωση του Υπουργείου 

Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 28,2 εκατ. ευρώ σε 268.547 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, πιστώνει σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 268.547 δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης ποσό συνολικού ύψους 28,2 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή αυτή αφορά αγορές που τιμολογήθηκαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021 για όλα τα καύσιμα, με εξαίρεση το φυσικό αέριο, για το οποίο η πληρωμή δύναται να πραγματοποιηθεί έως τις 26 Απριλίου 2021.

Μετά τη σημερινή πίστωση, συνολικά 536.162 μοναδιαία Α.Φ.Μ. έχουν λάβει την ενίσχυση και το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται στα 71,5 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα