Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεραπετρίτης: Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Κοινοποίηση

Γεραπετρίτης: Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Ένα νέο μείγμα μέτρων με σταδιακή χαλάρωση αφού όσα εφαρμόζονται μέχρι σήμερα έχουν ξεπεραστεί εξετάζει η κυβέρνηση.

Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές στο newsit.gr στην κυβέρνηση δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προκαταλάβουν τις αποφάσεις των ειδικών και μπορεί τα κρούσματα να είναι ψηλά, όμως παρουσιάζεται μια τάση σταθεροποίησης και ταυτόχρονα δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι ο κόσμος έχει φτάσει ή και έχει ξεπεράσει τα όριά του. Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις από κανέναν στα μέτρα προστασίας που θα μείνουν για καιρό, αλλά τα μέτρα έχουν εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά τους.
Έτσι, αναθεωρούν την στάση τους και η εισήγηση είναι να μετατοπιστεί ο κόσμος σε ανοικτούς χώρους με λελογισμένα ανοίγματα και πάντα με μέτρα προστασίας και όχι συνωστισμούς.
Σε αυτή την λογική του «πάμε να ανοίξουμε σιγά – σιγά», ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια  μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 αναγνώρισε ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής. 
Όπως τόνισε ο υπουργός, στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει το Πάσχα, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το Πάσχα, πρόσθεσε όμως ότι «θα είναι πάντως ένα παρά πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», σημειώνοντας  ότι «πρέπει να διατηρήσουμε λίγο το σθένος μας, και για λίγες εβδομάδες να τηρήσουμε τα μέτρα».
«Αν ξεπεράσουμε  τον κάβο του Απριλίου θα είμαστε σε καλύτερη μοίρα» κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας, διευκρινίζοντας ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων θα είναι σταδιακή. 
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα