Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Η Ξάνθη πληρώνει για την Αθήνα – Στο “κόκκινο” με μονοψήφια κρούσματα!

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη την πληρώνει για την Αθήνα - Στο “κόκκινο” με μονοψήφια κρούσματα!

Στο “κόκκινο” εν μια νυκτί βρέθηκε – κυριολεκτικά – η Ξάνθη, η οποία παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά καιρό καταγράφει μονοψήφια νέα κρούσματα, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας. 

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή, εκτός από ολέθριες οικονομικές επιπτώσεις για την περιοχή, προκάλεσε και την έντονη αντίδραση των πολιτών της Ξάνθης, οι οποίοι εκφράζουν με κάθε ευκαιρία τη δυσαρέσκεια τους σε σχετικές ειδήσεις που αναρτώνται για την επιβολή των μέτρων. 

Τόσο η Ξάνθη, όσο και ευρύτερα η Περιφέρεια ΑΜΘ, φαίνεται πως “πληρώνει” άδικα για την Αθήνα και την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στην πρωτεύουσα, αλλά και τη συμπρωτεύουσα, ενώ μέχρι και σήμερα κανείς δεν έχει αιτιολογήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους περιοχές – όπως η Ξάνθη – με ελάχιστα κρούσματα τέθηκαν σε καθεστώς επιβολής νέων εξοντωτικών και αυστηρών μέτρων. 

Ενδεικτική είναι η εικόνα των κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφονται από τις αρχές του μήνα στην Ξάνθη: 

  • 01 Μαρτίου – 2 κρούσματα
  • 02 Μαρτίου –  6 κρούσματα 
  • 03 Μαρτίου –  1 κρούσμα 
  • 04 Μαρτίου – 2 κρούσματα 
  • 05 Μαρτίου – 3 κρούσματα 
  • 06 Μαρτίου – 3 κρούσματα 
  • 07 Μαρτίου – 1 κρούσμα 

Τα “έξυπνα” μέτρα και τα αποτελέσματα 

Άξιο αναφοράς το γεγονός μάλιστα ότι η επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη ασυμφωνία με έννοιες όπως “απλή λογική” και προστασία των πολιτών από τον συγχρωτισμό. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των σούπερ μάρκετ, καθώς οι κάτοικοι του δήμου Ξάνθης καλούνται πλέον να κάνουν τα ψώνια τους σε αυτά που βρίσκονται μέσα στην πόλη (τα οποία είναι πιο μικρά σε μέγεθος και χωράνε λιγότερο κόσμο) ενώ δεν τους επιτρέπεται η μετάβαση στο σούπερ μάρκετ του Εμπορικού (το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ξάνθη και εξυπηρετούσε πολίτες από τον δήμο Ξάνθης). 

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται στους πολίτες του δήμου Ξάνθης να μεταβούν με το αυτοκίνητο στην παραλία για σωματική άσκηση ή σε άλλες περιοχές εκτός του δήμου (όπου μετέβαιναν μέχρι πρότινος) με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο κόσμος που συνωστίζεται μέσα στην πόλη! 

Αντίστοιχα, πολίτες που διαβιούν στα χωριά (ορεινά και πεδινά) και συνήθιζαν να μεταβαίνουν στην πόλη για τις αγορές τους (ενισχύοντας τα τοπικά καταστήματα που έχουν τόση μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή), πλέον δεν τους επιτρέπεται μια τέτοια μετάβαση, καθώς υπερβαίνει το όριο των 2 χλμ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα