Καβάλα: Πήγαν να βοηθήσουν κακοποιημένο ζώο και «έφαγαν» πρόστιμα

Καβάλα: Πήγαν να βοηθήσουν κακοποιημένο ζώο και «έφαγαν» πρόστιμα

Ερωτήματα προκαλεί η στάση των αστυνομικών της Καβάλας που αντί να ελέγξουν καταγγελία για κακοποίηση ζώου, έβαλαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε αυτούς που κατήγγειλαν το γεγονός.

Πήγαν να συνδράμουν σε ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Καβάλα το οποίο και κατήγγειλαν στην Αστυνομία και τελικά βρέθηκαν με… πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η καταγγελία πολιτών σε φιλοζωικά σωματεία της πόλης, όπως στη Συνέλευσης Ενάντια στις Φόλες και στον «Αίσωπο», ο οποίος δημοσιοποίησε την καταγγελία και θα ζητήσει διευκρινίσεις και ευθύνες για το περιστατικό από την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.


Η καταγγελία για το περιστατικό


Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 έπεσε στην αντίληψη ενός πολίτη που είχε μετακινηθεί νομίμως για προσωπικούς λόγους σε άλλη περιοχή από τη μόνιμη κατοικία του, κακοποίηση ζώου και κλάματα από κουτάβι σε τρέιλερ εντός ακατοίκητου οικοπέδου. Αμέσως ο πολίτης κάλεσε το Φιλοζωικό Σωματείο της πόλης και με παρότρυνσή τους, κάλεσε έπειτα το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας για καταγγελία του περιστατικού. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση κινητοποίηση συναδέλφων για να παραβρεθούν στο μέρος και ο πολίτης αποχώρησε.

Το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 ο πολίτης με άλλους δυο φιλόζωους πολίτες, βρέθηκαν στο ίδιο μέρος με σκοπό την επώνυμη καταγγελία του περιστατικού και κλήση στο Αστυνομικό Τμήμα. Μετά από αναμονή περίπου μισής ώρας κατέφθασαν στο σημείο τρεις αστυνομικοί με περιπολικό. Έπειτα από μια μικρή αναφορά στο περιστατικό κακοποίησης του ζώου ξεκίνησαν τις προσωπικές ερωτήσεις στον καθένα για τους λόγους και τις αποδείξεις μετακίνησής τους στο συγκεκριμένο σημείο.

Αφού αιτιολογήθηκε από μεριά τους η παρουσία τους και ενώ αναφέρθηκαν στο άρθρο του νόμου περί κακοποίησης ζώων, επέμεναν στο ότι η παρουσία των πολιτών στο σημείο είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και προέβησαν στην επιβολή προστίμων στους 2 από τους 3 πολίτες.

Αναφέρεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια οι αστυνομικοί μιλούσαν απαξιωτικά, δεν άκουγαν τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν οι πολίτες στο σημείο και με κάθε αντίλογο απειλούσαν με περαιτέρω επιβολή προστίμων και αυτόφωρο.

«Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που παραβρέθηκαν είχαν ελάχιστη ενασχόληση για τον λόγο για τον οποίο κλήθηκαν. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές αποτρέπουν τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε μέσο, να παρεμβαίνουν σε περιστατικά κακοποίησης ζώων. Δημοσιοποιούμε το περιστατικό γιατί η απάντηση σε μια προσπάθεια διάσωσης ενός κακοποιημένου ζώου ήταν η επιβολή προστίμων για παραβίαση υγειονομικών μέτρων», σχολιάζει ο «Αίσωπος».

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» αναφέρει ότι θα ζητήσει ακρόαση από τον διευθυντή της αστυνομίας για το περιστατικό και θα ζητήσει ευθύνες από τα όργανα που εκλήθησαν και δεν έπραξαν το καθήκον τους παρά μόνο απαράδεκτα έκοψαν κλήσεις για αδικαιολόγητη μετακίνηση στα άτομα αυτά.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال