Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Lockdown: Τι αλλάζει με τα SMS στην Ξάνθη – Τα νέα μέτρα

Κοινοποίηση

Lockdown: Τι αλλάζει με τα SMS στην Ξάνθη – Τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ σε όλη την χώρα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Επίσης και ο δήμος Καλυμνίων.
Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, το κόκκινο.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως και 16 Μαρτίου, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα ξεκινούν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, λόγω του σεισμού.

Τι αλλάζει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.
Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα