Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Lockdown: Τα νέα μέτρα που μπαίνουν σε ισχύ

Κοινοποίηση

Lockdown: Τα νέα μέτρα που μπαίνουν σε ισχύ

Τον «οδικό χάρτη» της σταδιακής άρσης των πολύ αυστηρών μέτρων κατά του κοροναϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Μπορεί τόσο τα κρούσματα, όσο και η πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνονται με «εκρηκτικούς» ρυθμούς και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας να μην επέτρεπε -υπό άλλες συνθήκες- τη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο άπαντες αναγνωρίζουν ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τη μακροχρόνια «μάχη» με τον φονικό ιό και θεωρούν πως μια μικρή χαλάρωση του lockdown θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες για την «τελική ευθεία» πριν τη μεγάλη νίκη.

«Σύμμαχος» στη χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να είναι και ο καιρός, που θα βελτιώνεται όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και έτσι θα ευνοεί τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπου ο ιός δεν εξαπλώνεται με την ίδια ευκολία.

Έτσι λοιπόν, πιο συγκεκριμένα, από αύριο Σάββατο, αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης στις μετακινήσεις των πολιτών τα Σαββατοκύριακα και αντί για 19:00 το απόγευμα θα ξεκινά από τις 21:00 το βράδυ (μέχρι τις 05:00 το πρωί), όπως ισχύει άλλωστε και τις καθημερινές.

Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ η λειτουργία των κομμωτηρίων θα γίνεται με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μετακίνηση σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους θα γίνεται με SMS 6 στο 13033, ωστόσο θα μπορεί κανείς να μεταβεί εκεί μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Παράλληλα, στα μέτρα προβλέπεται η διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα