Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με άρωμα Ξάνθης η μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Με άρωμα Ξάνθης η μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου [ΦΩΤΟ]

Μπορεί οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις να μην πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Ξάνθη, όπως και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ωστόσο η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα είχε άρωμα… Ξάνθης! 

Ο λόγος για την XXV ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ του Δ’ ΣΣ  ΞΑΝΘΗΣ στελέχη της οποίας συμμετείχαν με φορεσιές από την ιματιοθήκη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 10:00 υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων Γεώργιου Κωστίδη.

Στόχος ήταν να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.

Μεταξύ άλλων, διήλθαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα